Hopp til innhold

Sjelden strømløs med elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I en spørreundersøkelse blant 7.780 elbileiere oppgir bare syv prosent at de har opplevd å gå tom for strøm.

– Å gå tom for strøm er ikke så vanlig som man skulle tro. Til daglig er rekkevidden lang nok for de fleste, sier Christina Bu, generalsekretær i Norsk elbilforening.

I spørreundersøkelsen Elbilisten 2015 oppgir 60 prosent at de aldri har kjørt tom for strøm, mens 32 prosent har vært nære på. Moderne elbiler har gode varslingssystemer når batteriet begynner å bli tomt, slik at man kan finne en ladestasjon i nærheten.

– Hvis man er uheldig og går tom for strøm, er det viktig at det finnes en ladestasjon i nærheten. Det må bli like enkelt å fylle strøm som bensin. I dag følger ikke utbyggingen av ladestasjoner det økende salget av elbiler, sier Christina Bu.

Vanlig med rekkeviddeangst

Selv om bare syv prosent har opplevd å gå tom for strøm, er det likevel 22 prosent av elbileierne som sier at de ofte opplever rekkeviddeangst.

– Hvis andelen utslippsfrie elbiler skal fortsette å øke må utbyggingen av ladestasjoner øke kraftig, sier Christina Bu.

Ifølge spørreundersøkelsen er det elbilistene i Oslo og Hordaland som er mest fornøyd med ladetilbudet der de bor.

– Hordaland har satset stort på utbygging av hurtigladestasjoner de siste årene og det viser igjen i salgsstatistikken der Hordaland troner på toppen, sier Christina Bu.