Hopp til innhold

Sinnasyklisten!!!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Sinna syklistNå hakkes det løs på elbilen fra en ny kant: «Bløff», «plastbøtter», «Absurd!». En syklende professor er mildest talt skeptisk til at samfunnet fremmer bruk av elbil.

Professor Olav Torvund er en mann som skal ha ros for hvor godt han beskriver vanskelighetene ved å være syklist i Oslo. Stadig framme i media og har en blogg hvor han sprer sine frustrasjoner. Han ynder å ende mange av overskriftene med et eller flere utrops- eller spørsmålstegn.

Nå lar han sitt sinne ramme elbilistene. Fordi han har funnet ut at Norge siden år 2000 har hatt 0-sats merverdiavgift på kjøp av elbiler: «Å frita el-biler og el-motorsykler er så dumt at det ikke hadde falt meg inn at noe slikt kunne være mulig.»

Buddy med sykkelDum som jeg var, involverte jeg meg litt i debatten i kommentarfeltet. Først med et forsøk på å være like flåsete som han. Deretter en mer utstrakt hånd. Rett og slett fordi jeg sjøl har valgt meg det jeg mener er den perfekte hybrid i byen: sykkel og elbil. Det er heller ikke uten grunn at jeg har hengefeste på Buddyen min Wink

I mai retta han oppmerksomheten mot at de aller korteste elbilene skal få tverrparkere. Ikke synlig fornøyd med et politisk valg som er tatt for å fremme bruk av arealeffektive kjøretøy, riktignok i motorisert utgave, men støysvake og forurensningsfrie. I siste blogg kritiserer professoren at elbilene tar like mye plass som andre biler…

Diskusjonen minner om de gamle stridighetene mellom små, kommunistiske bevegelser. De har mer til felles, men hakker løs på andre. Vi skulle tro at både syklistene og elbilistene bør være strålende fornøyd med byer fylt opp av oss – og kun oss:

Om noen av oss kjører rundt i det som kalles «plastbøtter», er det vanskelig å forstå at det irriterer dem som har «plastkopper» på hodet. Nei, det er ingen grunn til å starte en strid i rosenes leir. Kanskje noen på en vennlig måte har lyst til å være med på å opplyse syklistene. Som en avveksling fra vårt eget menighetsforum?

MOMS-fritak for el-biler?? Absurd!