Hopp til innhold

Send oss ladestasjonene du finner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LadestasjonNå er det flere elbiler på veiene enn noensinne. Mange har lyst til å ta med seg elbilen på sommerferie for å teste hvordan det er. Det gjelder bare å få lade.

 

 

 

LadestasjonLadestasjoner.no og appen LadeNå er gode hjelpemiddel for å finne fram til ladestasjonene. Men disse viser ikke alle lademulighetene. Erfarne elbilister som skal på langtur, veit at det mange steder er stikkontakter uten at disse er definert som ladestasjon, f.eks. på campingplasser, bensinstasjoner, hos bestemor eller på turisthytter langs fjellveien. Så du vil sjelden være helt fortapt.

Hurtigladerne gjør det lettere å krysse landsdeler på kryss og tvers. Du finner dem i karttjenestene, men det kan også være lurt å sjekke at de faktisk er i drift. Litt sørgelig å komme til en hurtiglader som er nede for telling. Det finnes en grei mobilvisning som viser status for hurtigladerne som er kobla opp mot NOBIL, enten de ligger i Trøndelag, Hallingdal, Østfold, ved Mjøsa,
på Sørlandet eller Vestlandet.

LadestasjonIkke alle ladestasjoner er like fancy, men likevel nyttig for elbilistene, f.eks. som denne ved Dyreparken på Sørlandet. Lading i rolig tempo, men så går det mange timer med til å se på apekatter og kameler. Rett før ferien fikk vi et tips om at Hunderfossen Familiepark har satt opp ladestasjon rett utenfor inngangen. Supert for alle som har lyst til å kjøre familie-elbilen sin dit en tur. Men vi mangler bilde, og det gjør vi også for andre ladestasjoner, noe du kan se på karttjenestene. Er du der det mangler et bilde, bare send oss det pr epost.

Kanskje du finner andre attraksjoner som har ladestasjoner vi ikke kjenner til? I NOBIL registrerer vi bare ladepunkt med dedikert kurs på minimum 16A og p-plassen reservert for elbil. Så vi kan nok ikke ta med alle stikkontaktene over hele landet. Kommer du over en ladestasjon som vi ikke har registrert, vil det være kjempefint og kjempesnilt om du tipser oss om denne. Bare bruk et av skjemaene våre.

På forhånd takk for hjelpen og ha en riktig god elbilsommer!