Hopp til innhold

Se Nissans visjon for nullutslippsbyen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Hva med å kjøre elbilen inn på kontoret før den selv finner seg en ladeplass? Nullutslipp og selvkjørende biler er essensen i Nissans visjon for verdens byer. Se video!

GENÈVE (elbil.dev05.dekodes.no): Designstudien ble forhåndsvist under årets 86. internasjonale bilutstilling i Genève. Samarbeidet mellom produsenten av verdens mestselgende elbil, LEAF, og det ledende arkitektfirmaet Foster + Partners konkluderer faktisk med at den tradisjonelle bensinstasjonen kan være selve bilen. Elbilen, rettere sagt. Samarbeidet mellom Nissan og Foster + Partners har pågått i 12 måneder, og presenterer et bilde av Nissans visjon for fremtidens mobilitet. Ideen er at biler samhandler med miljøet og befolkningen tilpasser seg nullutslipp og selvkjørende biler.

Energirevolusjon i byene

Se for eksempel for deg at du kjører til jobben, helt inn på kontoret, før elbilen drar avgårde for å finne nærmeste ladeplass. I videoen under får du en indikasjon på hvordan dette kan fungere, i tillegg til annen spennende innsikt i hvordan den teknologiske utviklingen vil endre vår hverdag og gjøre byen til et bedre sted. Visjonen viser blant annet hvordan V2G-teknologien (kjøretøy til nett), brukte elbilbatterier til bufferlagring av fornybar energi og autonom teknologi kan jobbe sammen for å revolusjonere hvordan energi brukes og distribueres i Europas største byer. Nissan tester for tiden V2G-systemet i Europa. Når dette kombineres med allsidig gjenbruk av brukte elbilbatterier, får man individuelle, desentraliserte energiløsninger der man kan bruke, lagre eller returnere strøm til nettet.

Nullutslipp må integreres

– Teknologi har mange av svarene på utfordringene vi står overfor i dagens byer. Vi tror framtidens transport avhenger av både infrastruktur og miljøet. Vi er ute etter reelle, fungerende løsninger, sier Nissan Europes styreformann Paul Willcox. En av disse løsningene, er trådlås lading (induksjon) ved hjelp av en nedgravd spole og nok en spole i bilen (illustrasjonen under). I Nissans selvkjørende visjon finner altså elbilen selv fram til disse ladepunktene. – Å integrere nullutslippsteknologier i miljøet er viktig for å skape smartere og mer bærekraftige byer. Denne forpliktelsen må være viktigere enn selve bilen, den må være sentrum i alt vi gjør, sier designsjef David Nelson i Foster + Partners. Han understreker behovet for bærekraftige og innovative ladenettverk når markedet går mer og mer over til fornybare energikilder. I dag bor rundt halvparten (54 prosent) av verdens befolkninger. Fram mot 2050 er denne andelen ventet å vokse til 70 prosent, noe som ytterligere aktualiserer behovet for å bygge ut infrastrukturen. blogg 20160303 nissan induksjon 800

Les mer fra vår Genève-dekning

Her vises Tesla Model X endelig fram for Europa

Hyundai IONIQ får attraktiv pris: – Det er ikke noe å lure på