Hopp til innhold

Satser videre på ladeutstyr for elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Daglig leder i Garo, Jan LarsgaardGaro er Norges største leverandør av ladestolper for elbil. Fra før har de lang erfaring med blant annet strømuttak til motorvarmere.

Ifølge daglig leder Jan Larsgaard har Garo levert i alt 1.200 ladestolper til offentlig bruk i Norge. De fleste ladestolpene har doble strømuttak og tilsvarer totalt 2.300 ladepunkt. Garo er den største leverandøren av de totalt over 3.600 ladepunktene som så langt er etablert i Norge – og registrert i NOBIL.

Ladestolper fra GaroGaro er en svensk familiebedrift som har levert elektriske produkter i over 70 år. Den norske avdelingen er lokalisert utenfor Drammen og har 11 ansatte. Bedriften har lang erfaring fra levering av strømuttak for motorvarmere og annen elektronikk som for eksempel sikringsskap. Erfaringene med motorvarmeuttak har vært svært nyttige i arbeidet med ladestasjoner. I tillegg leverer de strømuttak for campingplasser og marinaer. I starten var det uttak for motorvarmere som ble brukt til ladebokser. I dag har selskapet videreutviklet en rekke ulike løsninger som kan skreddersys ulike behov for lading.

Den mest kjente ladestolpen fra Garo er den som står på mange kommunale parkeringsplasser rundt om i landet. Med standard ladenøkkel og dobbelt strømuttak. En ny versjon av ladestolpen har litt større «hode», og har derfor større muligheter for tilpasning til ulike behov. Ladeboksene til Garo kan monteres rett på vegg eller på frittstående stolper. Blant annet har Toyota kjøpt inn Garo sin ladestolpe til alle sine forhandlere for å gi strøm til Toyotas nye plug-in hybrid Prius.

I det siste har bedriften også satset på videreutvikling av ulike løsninger for ladestolper og ladebokser. Blant annet har de levert ladebokser med betalingsløsning via sms-tjeneste, i parkeringshus og i tilknytning til hurtigladeren på McDonalds i Sarpsborg. Sist på produktlisten kommer også hurtiglader (fra den portugisiske produsenten EFACEC), hjemmeladeutstyr og neste generasjons ladeløsning.

Daglig leder Jan Larsgaard står selv på bestillingslisten for en Tesla Model S, så han er nå over gjennomsnittet interessert i elbil. Det lover godt for framtiden. Markedet for ladeutstyr for elbil er i en rivende utvikling. Vi elbilister er glade for at flest mulig deltar i konkurransen. Slik får vi mest mulig brukervennlig ladeutstyr til en konkurransedyktig pris.

blogg20121116-garo-672