Hopp til innhold

Sandvika storsenter endrer elbilparkering

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nå må også elbilister trekke parkeringslapp for å parkere og lade på Sandvika Storsenter.

Det blir stadig trangere på ladeplassene rundt om i landet. Tidligere har elbilister vært vant med god tilgang til ledige ladeplasser. Men det blir stadig vanskeligere både på offentlig og privat parkering. Dette skyldes at utbyggingen av ladestasjoner ikke følger det gode elbilsalget.

Sandvika Storsenter har i dag ti parkeringsplasser med ladestasjon for elbil. Fra 1. september endret de regulering av disse plassene til den samme som gjelder for de vanlige plassene.

Tre timer gratis parkering

Dette betyr at:

I tillegg vil ladeplassene være reservert for elbiler som står til lading. Husk at du også kan parkere lovlig og gratis på de vanlige p-plassene om du ikke har behov for lading. Da behøver du bare å trekke parkeringslapp.

Misbruk av ladeplassene

Endringen kommer fordi ladeplassene har blitt benyttet av elbilister som har stått gratis parkert hele dagen. Dette kan ha vært ansatte på senteret eller personer som jobber i området rundt senteret. Nå må alle betale hvis de står parkert over tre timer.

I den grad andre kjøpesenter og andre bedrifter har begrenset kapasitet på ladeplasser er Elbilforeningen positive til at begrenset parkeringstid innføres. Samtidig kan det også vurderes om antallet ladeplasser skal utvides. Det bør søkes egnen ordninger til ansatte.

Behov for overgangsperiode

Overgangen til nytt system hos Sandvika Storsenter har ikke gått helt smertefritt for seg. En uheldig elbilist som har parkert der av gammel vane fikk en saftig bot på 710 kroner for ikke å ha fått med seg det nye systemet. Det kunne nok vært en fordel om endringen ble annonsert i god tid på forhånd og godt merket på alle ladeplassene slik de er i dag. Størrelsen på gebyret er også høyt i forhold til overtredelsen. For eksempel koster det 300 kroner i gebyr om du glemmer å stille tidsuret på p-plasser med tidsbegrensing i Oslo.

Vi oppfordrer senteret til å bidra til en større fleksibilitet i disse sakene i en overgangsperiode på for eksempel 14 dager.