Hopp til innhold

Salget av Volkswagen e-up! har startet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Volkswagen e-up!Fraprisen for nykommeren er 182.700 kroner, opplyser Møller Gruppen tirsdag. Samtidig er forhåndssalget i gang – trolig med flere hundre bestillinger i løpet av kort tid.

Møller-forhandlere gikk mandag ut med nyheten om salgsstart for deres første elbil, nemlig e-up!, og at bilen nå er i salg.

Salgsstart for VW e-up!Det til tross for at importøren Møller Gruppen tidligere har opplyst at prisene ikke ville bli klare før den internasjonale bilutstillingen i Frankfurt om halvannen uke. Mye tyder på at salgsapparatet sitter utålmodig og venter på at de endelige beskjedene skal bli gitt. 

I helgen postet vi også en tråd fra Elbilforum på vår Facebook-side. Denne fortalte at fraprisen skulle være 189.000 kroner.

Tirsdag morgen kom pressemeldingen som forteller at fraprisen blir 182.700 kroner, og at 57 av 72 forhandlerne skal selge e-up!. Etter planen skal de første bilene gå ut til norske kunder i midten av oktober.

Dette er e-up!

Som vi tidligere har skrevet, er e-up! utstyrt med en elektromotor med ytelse på 82 hestekrefter, med maksimalt dreiemoment på 210 Nm. Toppfarten er oppgitt til 135 km/t, mens akselerasjonen fra 0-100 km/t tar 11,3 sekunder (et forbedret tall som opprinnelig oppgitt til 14,0). e-up! veier forøvrig 1.085 kg.

I pressemeldingen tirsdag formiddag opplyser importøren Møller Gruppen at e-up! har en rekkevidde på opptil 160 km – ti kilometer mer enn tidligere oppgitt – alt avhengig av temperatur og førers kjørestil. Batteripakken er satt sammen av 204 battericeller av typen lithiumion og plassert under hele bilen. Det gir et lavt tyngdepunkt og gode kjøreegenskaper. Batteriplasseringen er effektiv, og gjør at plassen i kupé og bagasjerom er nesten like god som i en konvensjonell up!.

– Nye e-up er klargjort for hurtiglading. Det er en stor fordel for kundene, siden det vil øke rekkevidden og gjøre el-bilen enda bedre for bruk på lengre distanser – det er også bra for miljøet, sier Volkswagen-direktør i Norge, Ulf Tore Hekneby.

Lithiumion-batteriene i bilen skal kunne lades opp inntil 80 prosent i løpet av 30 minutter. 

Volkswagen e-up! skal komme til Norge i midten av oktober