Hopp til innhold

Runder fem millioner elektriske kilometer

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mer enn 140 Nissan LEAF- og Nissan e-NV200-eltaxier har nå tilbakelagt snart fem millioner utslippsfrie kilometer i Storbritannia. Se video!

Langdistansen deles mellom seks av de tradisjonelt største Nissan-taxiflåtene på øyriket, nemlig Phoenix Taxis (Blyth, Northumberland), C&C Taxis (Cornwall), Premier Cabs (Blackpool), 203020 Electric (Dundee), eConnect Cars (London) og eCorporate Travel (Edinburgh).

Storbritannia ligger fortsatt et stykke bak oss på elbil, men har altså mer konkrete resultater å vise til når det gjelder bruk av eltaxi. 

Mange flere enn dagens 140 eltaxier skal være i bestilling, som følge av at både taxiselskaper og lokale myndigheter tar grep for å fase inn rimeligere og mer miljøvennlige alternativ.

Les også: Han kjører både eksklusivt og utslippsfritt

12 streker etter 160.000

I videoen under får du se mer om dette:

Jorden – Månen seks ganger t/r

Ifølge en pressemelding fra Nissan UK tilsvarer eltaxienes kjørelengde seks turer til månen og tilbake. Eller 120 turer rundt Jorden.

Den anslåtte drivstoffkostnaden, dersom diesel hadde blitt benyttet i stedet, er 350.000 pund. Dette forbruket ville også ført til utslipp av nesten 900 tonn CO2.

To pence på mila i strøm (tilsvarer rundt 25 øre), i gjennomsnitt, har kostet en drøy sjettedel – rundt 60.000 pund. Og ikke bare har det vært billig; eltaxiene har bidratt til bedre luftkvalitet og mindre støy i byene.

I tillegg til de seks ivrigste taxisentralene, finnes det også mindre flåter av elbiler hos uavhengige aktører.

Inspirerer til mer infrastruktur for lading

– Det kan ikke lenger være noen som helst tvil om at Nissan LEAF og e-NV200 er flotte taxier. Operatører over hele Storbritannia har satt dem på den ultimate prøven, 24 timer i døgnet, sju dager i uka og med jevnlig hurtliglading, sier Karl Anders, som leder Nissans elektriske satsing i Storbritannia.

blogg 20160226 taxi GB 2 800

– Uansett hvilke utfordringer elbilene er blitt satt på, har de levert varene. Resultatet av det er at stadig flere operatører vurderer seriøst å satse på elbiler når bensin- og dieselbilene deres skal skiftes ut.

Anders forventer at trenden fortsetter:

– Dette vil også bety at satsingen på å bygge ut infrastruktur for lading øker ytterligere over hele landet.