Hopp til innhold

Prøv en elsykkel til jobb

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fra i morgen blir det enda lengre køer i Oslo på grunn av tunneloppgraderinger. Sjekk kart med hvor raskt du kommer deg til jobb med elsykkel i stedet for bil.

Med elsykkel kommer du raskere fram uansett fysisk form. Du slipper kø og parkeringsproblemer og starter arbeidsdagen frisk og opplagt. På vei hjem kan du skru av elmotoren og få deg en god treningsøkt og dusj etterpå om du ønsker det. Levering og henting av unger med sykkelvogn er heller ingen problem med elsykkel.

Transportøkonomisk institutt har i samarbeid med jobbsykkelen.no utarbeidet et kart med tiden du bruker med elsykkel på utvalgte strekninger i Oslo. Siden elsykkelen gir deg ekstra krefter betyr det ikke noe hvor god fysisk form du er på forhånd.

På kartet ser du tid i minutter det tar med elsykkel. For eksempel bruker du bare 21 minutter fra Oslo sentrum opp bratte bakker til Grefsen. Fra Sandvika til Oslo sentrum tar det 36 minutter med elsykkel. Elsykkel er også svært effektiv til jobbreiser og du kan sykle med dress og slips rett til møtet.

Elsykkel Ketil Solvik-Olsen
Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen var med på lanseringen av prosjektet jobbsykkelen.no i fjor.

På jobbsykkelen.no kan du finne ut hvor du kan prøve en elsykkel eller ulike forhandlere som selger elsykler. Vi anbefaler å investere i en elsykkel av god kvalitet hvis du skal bruke den daglig. En elsykkel må sees på som et billig alternativ til bil, ikke en dyr sykkel.