Hopp til innhold

Pendlerlading for elbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Lysaker torgJernbaneverket, Q-park og Fortum skal sammen gjøre det enklere for elbilister å parkere ved jernbanestasjonene.

I en pressemelding kan vi lese at Jernbaneverket og Q-park har inngått en avtale som gir pendlere mulighet til å kjøpe parkeringskort til Lysaker Torg parkeringshus. 200 plasser settes av til pendlere. Parkeringskortet kan kjøpes fra og med 1. oktober, og koster 290 kr måneden. Alle med årskort, månedskort eller ukeskort kan bruke ordningen.

– Jernbaneverket har også tilsvarende avtaler på Kolbotn og på Lillestrøm stasjon, sier stasjonsansvarlig Jonn Eggerud.

Lysaker torgFlott at Jernbaneverket legger til rette for at biler parkeres utenfor bysentrum. Enda flottere er det at Fortum i samarbeid med Q-park har satt opp en ladestasjon i p-huset på Lysaker Torg. Foreløpig bare to ladepunkt. Men Fortum er klare til å utvide når behovet melder seg. Pris kr 30 pr lading og tilgjengelighetsdata som gjør at du bl.a. på Fortums app for iPhone kan se om stasjonen har ledig plass før du svinger innom.

Sjølsagt er denne ladestasjonen allerede inne i NOBIL. Sjekk f.eks. på ladestasjoner.no. På bildet til høyre ser du de grønne ladeboksene til Fortum.

Vi håper at dette samarbeidet kan tilrettelegge for lading også ved andre jernbanestasjoner. Da får vi sømløs elektrisk transport.