Hopp til innhold

Parkering av ladbare hybrider i Oslo

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Opel AmperaBymiljøetaten i Oslo kommune har oppdatert informasjonen på hjemmesiden.

Vi siterer fra siden Parkering elbil:

Bymiljøetaten har etablert 400 parkeringsplasser med mulighet for lading, reservert for elbiler. Ladestasjonene er låst med en nøkkel. Nøkkel og strøm er gratis. Nøkkel fås ved å kontakte Bymiljøetatens kundesenter. Normalt kan ladbare hybridbiler kun parkere på plasser skiltet for «Ladbar motorvogn», men frem til alle plasser blir omskiltet kan de også parkere på plasser for «El-motorvogn». På alle steder må ladbare hybridbiler lade, slik at våre trafikkbetjenter ser at du kjører en ladbar bil. Ladbare hybridbiler har ikke lovfestet unntak fra å betale parkeringsavgift, slik elbiler og hydrogenbiler har. På alle kommunale avgiftsplasser må ladbare hybridbiler betale parkeringsavgift. På ladeplasser må du alltid se på skiltet. Dersom det står «Ladbar hybrid mot avgift» på skiltet må du betale på nærmeste automat. Dersom det ikke står noe kan du parkere og lade uten å betale.

Dette skal da være mer klargjørende etter den lille usikkerheten som har oppstått. Etterhvert kommer vi nok til å se mange ladbare hybrider på ladestasjonene. I august ble det solgt 29 Toyota Prius plug-in. Utover høsten regner vi med at det kommer både hundretalls av den og Opel Ampera.

Elbilforeningens synspunkt om ladbare hybriders tilgang til offentlige ladestasjoner finner du her. Vi må oppfordre både eiere av elbiler og ladbare hybrider til kun å bruke ladestasjonene når det er nødvendig med påfyll av strøm. Allerede er det mange steder trangt om plassen. Og trangere blir det. Lite artig om det er fullt av ikke-trengende når du sjøl kommer kjørende og er virkelig nøden etter strøm. Husk at i alle fall elbiler kan parkere uten å betale hvor de vil på kommunale p-plasser.