Hopp til innhold

Oslo inspirerer München

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Münchens viseborgermester Josef Schmid ble svært fascinert av den offentlige ladeinfrastrukturen for elbil i Oslo.

Torsdag i forrige uke hadde Oslo kommune besøk fra sine venner i München. Tre representanter fra Oslo og Akershus elbilforening sørget for å ta delegasjonen – med Schmid i spissen – godt i mot.

– Han var svært fascinert av at det bygges ut flere hundre ladepunkter hvert år til allmenn benyttelse, sier styreleder Geir Rognlien Elgvin, og legger til at  Elbilforeningens representanter fikk en lang rekke spørsmål fra den tyske delegasjonen.

De tok også den den imponerende rekken med ladestasjoner i Kongens gate, ved Akershus festning, i nærmere øyesyn.

– Der oppdaterte Schmid (i bilen på bildet under) sin Facebook-status, til sine følgere hjemme i Tyskland, med et bilde der han poserte foran en ladestolpe. I teksten konkluderte han med at Oslo har bevist at fremtidens biler i München er nettopp elbiler, forteller Rognlien Elgvin.

blogg-20150422-munchen 3 800

Mektig imponerte tyskere

Lokallaget fikk mulighet til å synliggjøre bredden av elbiler som nå ruller på veiene i Tigerstaden, nemlig Mercedes-Benz B-Klasse, Nissan e-NV200 og Tesla Model S. Og tyskerne var imponert over ladeinfrastrukturen, antall biler på veiene og den offensive satsingen på elbil.

– En elbil er så mangt i 2015, og vi ønsket å vise at det både finnes person- og varebiler som fungerer bra og som er i riktig prisklasse, sier styremedlem i Oslo og Akershus elbilforening, Sverre Henry Storødegård.

Lokallagets representanter fastslår at det var stor interesse for alle de tre elbilene.

– Spesielt inn mot transportsektoren og persontransport hjemme i München er politikerne opptatt av å gjøre endringer i dagens struktur. Noen trodde først at Mercedesen ikke var en elbil. Men med litt opplysningsarbeid, og tilkobling av ladekabel, ble det slått fast at det altså var en elbil. 

Delegasjonen var generelt mektig imponert over det de så i Oslo, og innrømmet at delstaten Bayern har en lang vei å gå for å få flere elbiler på veiene. Antall offentlige ladepunkter i millionbyen er foreløpig bare tosifret.

blogg-20150422-munchen 2 800