Hopp til innhold

Oslo forsinket med utbygging av ladestasjoner

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Åpningen av ladegarasjen under Akershus festning er ytterligere forsinket, men Oslo kommune har også mange gode nyheter i året som kommer.

Oslo kommune har gjort en formidabel innsats for å tilrettelegge for lading av elbil. I fjor ble i overkant av 200 nye ladeplasser åpnet rundt omkring i hele byen.

På grunn av brannsikringstiltak er åpningen av ladegarasjen under Akershus festning utsatt til april i år. Åpningen av hurtigladestasjonen ved Munch-museet på Tøyen er også utsatt og åpnes først etter snowboardarrangementet X-games i februar.

Krav om søknad for bruksendring og omfattende krav om brannsikring har gjort at ladegarasjen under Akershus festning blir forsinket. Det samme gjelder for tilsvarende ladegarasje ved Vulkan på Grünerløkka.

Sture Portvik som har ansvaret for ladeinfrastrukturen i Oslo kommune forteller til elbil.dev05.dekodes.no at utbyggingen fortsetter med full styrke til tross for forsinkelser. 200 nye ladeplasser skal etableres i 2016 i tillegg til de som er forsinket fra i fjor. En egen semihurtigladestasjon for taxier utenfor Statoil-stasjonen på Bryn kommer det også.

Den planlagte hurtigladestasjonen ved Margarinfabrikken på Sagene blir åpnet i løpet av et par uker. I tillegg kommer hurtigladestasjon ved Munch-museet på Tøyen i april. Oslo kommune har opsjon på ytterligere to hurtigladestasjoner i samarbeidet med Fortum og de blir trolig åpnet i løpet av dette året. Hvor de skal plasseres er fortsatt uklart.

Kom gjerne med innspill i kommentarfeltet hvor du mener nye ladestasjoner bør etableres i Oslo. I tråd med målet om bilfri sone innenfor Ring 1 vil alle nye ladestasjoner etableres utenfor denne sonen.