Hopp til innhold

Ønsk deg en ladestasjon i Oslo!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ladestasjon

172 nye ladepunkt for 2014 er allerede under prosjektering. Men Oslo kommune må finne plass til nesten 200 til. Du kan være til hjelp.

For et par dager siden ga vi en oppdatering av hva vi kunne forvente å se av nye ladepunkt ut 2013. Beskjedne greier, her kommer det lystigere saker. Nederst ser du plasseringen for alle de 172 nye ladepunktene som er bestemt. Det vil si disse som egentlig skulle vært satt opp i 2013.

Hva er planlagt så langt?
I en kommentar sier Bymiljøetaten at de så langt har konsentrert seg om boligstrøk. Oslo kommune ønsker å gjøre det enklere for byens egne innbyggere å skifte til elbil. Flest plasser blir det i strøkene med bygårder, men det er ikke bare innenfor ring 2 ladestasjonene popper opp. Også i drabantbyene på Oppsal, Veitvet og Ellingsrud tilrettelegges det for beboere. En av Oslos store ladestasjoner utvides, det blir nå totalt 42 ladepunkt i Kongens gate ved Akershus festning. Byens nest største elbildorado.

Ingen steder kommer det opp flere enn 6 nye ladepunkt. Det betyr at det blir mange nye lokasjoner – hele 34. Mens 11 eksisterende stasjoner blir utvida (radene med grå bakgrunn nederst på lista). Det er verdt å merke seg at alle nye sentrumsplasser får en p-tid på maks 3 timer. Sirkulasjon og deling av lademuligheter prioriteres.

Målet er at disse ladepunktene skal opp så snart tælan forsvinner. La oss drømme om en tidlig vår i 2014.

Bidra til å få flere ladestasjoner godt plassert
LadestasjonVi har gjort det før, og gjør det igjen sammen med Bymiljøetaten. Nå kan du komme med forslag til nye ladestasjoner. Det trenger ikke å være forgjeves, for vi har god erfaring med at Bymiljøetaten gjør sitt maksimale for å oppfylle ønskene.

Strategien er først og fremst å dekke ladebehovet til folk som bor i byen. Det vil si flere stasjoner rundt omkring i bydelene framfor større pendlerplasser i sentrum. Ladestasjoner som har stor utnyttelse gjennom hele døgnet, er bra å prioritere. Disse finner vi i kombinerte kontor-, butikk- og boligstrøk hvor folk på jobb parkerer om dagen og beboere på kveld/natt. Flust av slike strøk rundt bykjernen i Oslo, f.eks. Majorstua, St.Hanshaugen, Tøyen, Grünerløkka og Vika.

Dessverre finnes det ikke et kart som gir en total oversikt over eksisterende ladestasjoner, hva som kommer på slutten av 2013 og hva som allerede er planlagt for 2014. Du må kikke litt her og der. Vi anbefaler å bruke ladestasjoner.no, se på tabellen i forrige artikkel og studere lista nedenfor. Så foreslår du hva du tror mangler og som kan være attraktive plasser – enten for deg sjøl eller andre.

Vi avslutter med ordene til Bymiljøetaten:
Synspunkt og innspill tas imot med takk!

Legg inn forslag til nye ladestasjoner i artikkelens kommentarfelt – her følger Bymiljøetaten med.

Oslos ladestasjoner