Hopp til innhold

Obama og Think i USA

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Biden og ThinkFor et par dager siden holdt Obama sin tale om rikets tilstand. Hva han sa, er ikke uinteressant for oss. Vi kan også vise hvor visepresidenten var dagen etter, noe ikke minst elbilen Think kan glede seg over. «Norge er et land i verden», konkluderte en norsk statsminister. Utvilsomt riktig. Derfor er det ikke bare hva som skjer her i utkanten av Europa, som bestemmer framtida vår. Vi pleier å få merke hva som står på agendaen til verdens supermakt USA. Da er det gledelig å få bekrefta at elbil har sin plass der. Ingen grunn for bilindustrien til å lene seg tilbake. Bedre heller å gire opp innsatsen! I god tradisjon holdt President Barack Obama sin «State of the Union Address» til den amerikanske kongressen. Mye handla om USAs energiutfordringer. Visjonære mål om at 80% av USAs strøm i 2035 må komme fra rene energiressurser (som forsåvidt fikk en svært liberal definisjon). Elbilene ble godt framhevet. Målet om at USA skal være første nasjon med 1 million elbiler i 2015, ble gjentatt og presentert som en del av et «månelandingsprosjekt»  – eller som Obama kaller det – vår tids Apollo. Hvordan han skal finansiere dette, fortjener å bli gjentatt ord for ord – slik han uttrykte det: «I’m asking Congress to eliminate the billions in taxpayer dollars we currently give to oil companies,» he said. «I don’t know if you’ve noticed, but they’re doing just fine on their own. So instead of subsidizing yesterday’s energy, let’s invest in tomorrow’s.» Vi kan ikke annet enn å heie, heie og heie. La vår kjære statsminister gjøre Obamas ord til sine egne. Så får vi endelig et suksessfullt «månelandingsprosjekt» her hjemme. Biden og ThinkVisepresident Joe Biden fulgte opp Obamas tale da han dagen etter besøkte en av Thinks batterileverandører. Ener1, Inc. leverer EnerDel litiumbatterier som Think tok i bruk sist høst. Idag er de også blitt den suverent største eieren.

Ener1, Inc. har mottatt $118 millioner i «Obamapenger» for å få dreis på utvikling og produksjon av litiumbatterier til kjøretøy. Interessant nok fikk Ener1 som et av USAs store håp denne solide støtten, til tross for at deres dominante eier er en russisk oligark, Boris Zingarevich, som har slått seg stort opp på papirmassefabrikker. Det må bety at de virkelig har noe seriøst på gang.

Visepresident Biden og sjefen i Ener1, Charles Gassenheimer, spaserte rundt på fabrikken. Da ble Biden vel presentert for elbilen Think. Sannelig kan vi også se av Bidens tale at et par Thinker er dekoren i bakgrunnen. Sterk profilering for folket på Fornebu. Biden og ThinkObamas og Bidens nyheter var enkle og gode: Her er det en video fra Bidens besøk på batterifabrikken, gløtting på Think og talen hans. Vi må følge med vi på hva som skjer med Think ute i den store, store verdenLaughing