Hopp til innhold

Ny verdensrekord med 142 elbiler på drive-in-kino

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er ikke hver dag vi setter verdensrekord i Asker, smiler ordfører Lene Conradi som var en av 142 elbil-eiere som var med på verdens største utslippsfrie drive-in-kino på IKEA Slependen.

Ordføreren var en stolt vertinne for verdensrekorden hvor 142 elbil-eiere hadde møtt opp for å se klassikeren «Back to the future» fra 1985 med Michael J. Fox i hovedrollen. Drive-in-kinoen ble arrangert av lokalforeningen Oslo og Akershus elbilforening i samarbeid med IKEA Slependen.

– Det er ikke tilfeldig at det er Asker som setter en verdensrekord i elbil. Vi er kommunen med flest elbiler per innbygger i Norge, hevder Lene Conradi.

Kommunen jobber selv for å elektrifisere sin egen bilpark og målet er nullutslipp for 90 prosent av alle kommunens biler innen fem år.

I tillegg ønsker de å tilrettelegge for flere hurtigladestasjoner i kommunen.

– Norges aller beste medlemmer

Selv har ordføreren kjørt elbil i 10 år. Huns startet med en elektrisk Peugeot 106 og kjører nå en Volkswagen e-Up.

– Det har skjedd utrolig mye med elbilene på ti år. Dagens elbiler er mye mer driftssikre enn før, sier hun basert på egne erfaringer.

Før filmen startet ble det delt ut goodiebags og popcorn til publikum. Og en heldig vinner ble trukket ut som mottaker av et gavekort på IKEA for 2.500 kroner fra samarbeidspartner IKEA Slependen.

Varehussjef Jan Erik Jacobsen var meget godt fornøyd med arrangementet og lover at det kommer flere ladestasjoner på IKEA Slependen i nærmeste framtid. Generalsekretær Christina Bu i Elbilforeningen benyttet anledningen til å gi ros til Oslo og Akershus elbilforening for arrangementet og alle de oppmøtte.

– Vi har Norges aller beste medlemmer, fastslo hun.

Se video og flere bilder fra elbilkinoen under!

Verdens største elbil drive-in-kino

 

Verdens største elbil drive-in-kino
Lene Brynildsen og Nils Henningstad fra Fetsund hadde forberedt seg godt på elbil drive-in-kino.

Verdens største elbil drive-in-kino

Verdens største elbil drive-in-kino
Styreleder for Oslo og Akershus elbilforening, Geir Rognlien Elgvin var svært fornøyd med å sette verdensrekord.

Verdens største elbil drive-in-kino

Verdens største elbil drive-in-kino
Hege Lunder og Elias Lunder foran med Kristoffer Prestrønning (t.v) og Sindre Kaasin i baksetet er klar for å snurre film.

Verdens største elbil drive-in-kino