Hopp til innhold

Ny elbil på norsk jord

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Citroën C-ZERONok en elbil er blitt tilgjengelig i Norge. Ingen stor bombe hvem det er, den har vært varsla. Men godt er det å se at de lovede elbilene faktisk kommer.

 

På slutten av forrige uke ble Citroën C-ZERO observert et par steder. Her er det et bilde fra kaia i Drammen. Norstart snubla over den da det ble levert et digert lass med velkomstmapper til henholdsvis Mitsubishi og Citroën, som begge verver medlemmer til oss. Du får ikke kjøpt en elbil fra disse leverandørene (og de fleste andre) uten å få med Norstarts informative og nyttige velkomstmappe. Da får du også påspandert første års medlemskap av leverandøren.

Vi hadde hørt at det hasta litt å få disse mappene. Men vi visste ikke elbilskipet til Citroën allerede var kommet. Men der sto den – fin og hvit. Form som de øvrige trillingene, men det er noen forskjeller. Bl.a. er gearsystemet i C-ZERO med færre valg enn i i-MiEV. Og så ryktes det om noen fine franske designdetaljer innvendig.

Artig nok ble det samme dag observert en C-ZERO på ladestasjonen på Aker brygge. Men observatørene strides om det var skilter på den eller ei. Men Citroën-merke på fronten var det definitivt.

Vi gratulerer Citroën med å få de første elbilene hit. I år skal de totalt ha fått tilgjengelig 125 stykker, hvorav halvparten skal ha kommet nå. Vi tipper de blir fort utsolgte og må be pent om å få flere. Slik som både Mitsubishi og Peugeot har maktet å få til. Norge er verdens hotteste elbilmarked. Basta!

Her er en generøs omtale av C-ZERO på DinSide.

Citroën C-ZERO