Hopp til innhold

Norsk pris for elkjæledeggen Twizy klar

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault TwizyVi har allerede skrevet side opp og side ned om den. Og i begeistring gitt den alle slags kosebetegnelser. Nå er prisene klare.

 

I Norge fikk vi to av dem i 2012. I år blir det langt flere. For det er en del norske elbilister som har lyst til å stikke seg ut. Samtidig som de vil ha gleden av å kjøre en mikroelbil som lekende lett parkeres i byen. Seinest for et par uker siden så vi en av dem svinge seg flott inn i p-huset på IT-Fornebu. Vanskelig å ikke smile litt da. Ikke i forakt, men i glede. For sannelig må vi si den ser rasende festlig ut å kjøre. Og det er hva de forteller dem som har vært så heldige. 

Under Elbiler som kommer? har vi tippa at den ville koste ca 60.000 kr i Norge + batterileie på ca 400 kr måneden. Ikke akkurat rocket science denne gjettinga siden prisen lenge har vært kjent på kontinentet. Vi merker oss at det er 45-modellen (les det som maks km/) som Renault selger til 60.000 kr, mens den kjappere 80-modellen har fått 10.000 kr påpluss. Og batterileia starter på 549 kroner i måneden. Men pyttsan, vil du ha årets hotteste mikroelbil, så bukker du og takker for den prisen. Det er nesten sånn at du får 10 Twizy for kostnaden av en Model S. Eller kanskje smartere, ta med en Twizy sammen med en Model S. Når du kommer til byen, blir det litt som på sjøen når du har jolla for å komme fra båten og inn til kaia.

Skal du lese litt om Twizy, kan du begynne her. Nå skal vi forsøke å nøye oss med å gjengi Renault Norges pressemelding om prisen.


Renault Twizy fra kun 59.990 kroner

Nyskapningen Renault Twizy blir lansert på det norske markedet i løpet av våren 2013, og setter dermed en ny standard for personlig mobilitet. Bykjøretøyet er bare 2,3 meter langt, og 1,2 meter bred, men har likevel plass til to personer. Renault Twizy er helelektrisk og har en rekkevidde på opptil 100 km per lading (NEDC norm), og en topphastighet på 80 km/t.

Renault TwizyMed 9.020 solgte enheter ble Twizy Europas bestselgende firehjuls elektriske kjøretøy i 2012. Salget i Norge starter i løpet av våren. Renault Twizy kommer i to versjoner – Twizy 45 koster fra kun 59.990 levert forhandler i Oslo, mens Twizy 80 koster fra kun 69.990 levert forhandler i Oslo. I tillegg kommer leie av batteriet som starter på 549 kroner pr mnd, ut fra en leieperiode på 36 mndr. (eller lenger), og kjørelengde 7.500 km i året.

Renault Twizy har fire hjul, og takket være batteriet som sitter midt under forsetet tilbyr den særdeles god kjørekomfort og stabilitet. Den veier kun 450 kg, og er utstyrt med et 6,1 kWt lithium-ion batteri som kan lades i en vanlig stikkontakt på ca fire timer. Elmotoren er på 13 kW/17 HK (Twizy 80) og den har et dreiemoment på 57 Nm, noe som sikrer rask akselerasjon.

Twizy 45 har en topphastighet på 45 km/t, og Twizy 80 har en topphastighet på 80 km/t.

Twizy går under kjøretøykategorien firehjulsmotorsykkel, og kan kjøres av alle på vanlig førerkort for bil. Twizy 45 kan kjøres av 16 åringer med mopedlappen i de fleste europeiske land, men i Norge sier myndighetene at man må være 18 år for å kjøre denne. Renault Norge har gjort en henvendelse til Vegdirektoratet og anbefalt en forskriftsendring slik at det skal bli mulig å kjøre Twizy 45 også for 16 åringer her i landet, men har foreløpig ikke fått noen avklaring på denne saken.

– Vi mener Twizy 45 er et langt sikrere og mer miljøvennlig kjøretøy for ungdom enn en vanlig moped eller scooter, og at 16 åringer derfor også i Norge bør få anledning til å kjøre en Renault Twizy, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge.

RenaultBykjøretøyet er tilgjengelig både med og uten dører, og spesialtilpassede vinduer sørger for å skjerme deg for vær og vind. Sikkerheten er på topp både gjennom at den er utstyrt med airbag, at man bruker firepunkts sikkerhetsbelte, og ved selve konstruksjonen som er som et eggformet sikkerhetsbur. En oppvarmet frontrute sikrer god sikt selv i fuktig vær.

– Vi gleder oss enormt til å lansere Renault Twizy på det norske markedet, og vi har allerede en rekke begeistrede interesserte kjøpere, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge. – Vi mener Renault Twizy tilbyr ren kjøreglede på fire hjul og at den vil sette en ny standard for personlig mobilitet, og tror samtidig på et stort potensial i elbilvennlige Norge.

Renault Twizy blir lansert på det norske markedet til våren, men kommer i år i et svært begrenset antall til Norge grunnet stor etterspørsel på kontinentet.

Flere detaljer om priser og utstyrsnivåer blir annonsert nærmere salgsstart.