Hopp til innhold

Nissan LEAF på norsk asfalt

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF i NorgeFor første gang ble elbilen Nissan LEAF vist fram i Norge. Ikke for hvem som helst – og ikke hvor som helst. For deltakerne på Elbilforeningens årsmøte og på ladestasjonen på Aker brygge.

Norsk Elbilforening hadde et hyggelig og effektivt årsmøte. I år var det 58 elbilister som stilte opp for å høre litt om året som har vært, velge nye tillitsvalgte, være med på å bestemme at vi nå kun skal hete Norsk Elbilforening (i dagligtale forkorta til Elbilforeningen) og komme med innspill til styrets arbeid for neste periode. Den godkjente årsrapporten for 2010 finner du her.

Rosinen i pølsa var utvilsomt at Nissan LEAF for første gang skulle vises fram i Norge. Det er vanskelig å finne mer hard core elbilister noe annet sted enn på foreningens årsmøte. Og de hadde møtte godt opp. Vi tror ikke at det var årsmøtets formaliteter som sørga for rekordbesøk, nei det var nok LEAF.

Elbilforeningens årsmøteFørst ga Nissan oss en presentasjon av LEAF. For det meste velkjent stoff for dem som følger med på elbil.dev05.dekodes.no eller nettet generelt. Likevel, litt fint er det å få informasjonen mer personlig overlevert. Det var lite kritiske spørsmål til tekniske løsninger. Umiddelbart etter presentasjonen var det kjøpssignalene som herja i forsamlingen. På de tre grunnleggende spørsmålene kunne Jarkko Ahlbom, som er produktansvarlig for Nissan LEAF i Norden, svare som følger – svært grovt oppsummert.

Hva blir prisen for LEAF i Norge?

– Vi vet prisen, og det er en god pris, men vi vil ikke si den ennå.

Hvilket antall blir tilgjengelig av LEAF i Norge?

– Vi kjenner tildelingen, men vil ikke si noe om det ennå, men det er et betydelig antall.

Når kan LEAF bestilles og bli levert i Norge?

– Demobiler kommer i september og bestillinger kan gjøres. I særlige antall vil de første kundebilene kunne leveres to måneder seinere, mulig noen enkeltleveringer før det.

Etter presentasjon storma deltakerne ned til ladestasjonen på Aker brygge for å beskue første Nissan LEAF som har trilla hjula sine på norsk asfalt. Vi hadde det litt travelt, elbilen skulle snart hentes for å transporteres til Zero Rally som starter på Hamar tirsdag 7.juni.

Tusener på tusener takk til Nissan som lot Norges pionérelbilister være de første til å glede seg over LEAF. Med all sikkerhet var noen av de første kundene tilstede der.

Nissan LEAF årsmøte

Årsmøtedeltakerne kom i alle typer elbiler som Citroën Saxo, Mitsubishi i-MiEV, Peugeot 106, Think gammel og ny modell, Buddy gammel og ny modell, Kewet, Reva, Golf Citystroemer, Tesla og sikkert noen vi har glemt. Litt av et elbilsjå da Nissan LEAF også var her på ladestasjonen på Aker brygge.

Nissan LEAF årsmøte

Ajaj, spennende greier under panseret. Pene bokser og kabler. Det gjelder å være best til å vite hva det forskjellige gjør.

Nissan LEAF passasjerer

Noen hadde størst glede av å sette seg inn i den. Vi ser tidligere Buddydesigner Espen Bjerk bli helt salig, ved rattet på venstre bilde er det en som drømmer om Tesla Model S men fristes nå litt av LEAF, og til høyre har vi adm.dir. i ECOHZ, Tom Lindberg, som virkelig vurderer om ikke LEAF er hans neste elbil.

Nissan LEAF reparatører
For enkelte elbilreparatører var det ikke bare-bare å holde fingra unna, ikke sant Elmo? Mens andre nøyer seg med å studere teknikken på avstand.

Nissanfolk

Her er de vennlige Nissanistene som prioriterte Elbilforeningens årsmøte: Jarkko Ahlbom fra Nissan Nordic, Carole Pierrot fra Nissan Europe og Frode Langli fra Nissan Norge.

Nissan LEAF

Så var det bare slutt. Intet å gjøre med det. LEAFen skulle til biltransporten som bringer den til Zero Rally. Vi ønsker lykke til!