Hopp til innhold

Nesten halvparten var e-Golf

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

At Volkswagen e-Golf nå er å få med varmepumpe, førte til et realt byks på registreringsstatistikken i januar.

Hele 879 av alle registrerte elbiler i januar var en e-Golf. Det tilsvarer hele 46,4 prosent, og en høyere andel har modellen ikke hatt siden introduksjonen i juni i fjor.

En stor del av forklaringen er kunder som har ventet på å få sin elbil utstyrt med varmepumpe. Ekstraarbeid med programmering av pumpen har pågått siden september, og førte til at de første kundene fikk sin e-Golf med dette utstyret i januar.

Dermed ble elbilenes markedsandel 18 prosent, med totalt 1.895 registrerte av totalt 10.523 personbiler (se tabell under) ifølge statistikk fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV).

Ellers er det relativt rolig i elbilmarkedet i starten av året, etter et 2014 som endte med 18.090 registreringer. Nissan LEAF står for 16,3 prosent med 309 registrerte eksemplarer, mens Volkswagen e-up! står med 171 registreringer.

blogg-20150203-tabell januar OFV 800

Tre prosent ladbare hybrider

Ladbare hybrider er samtidig på frammarsj, med drøyt tre prosent markedsandel. Klart i tet er fortsatt Mitsubishi Outlander PHEV med 234 enheter, mens Audi A3 e-tron begynner å synes i statistikken med 54 registrerte. Nummer tre på lista er Volvo V60 Plug-in med 30.

Hos Tesla virker det å være stille før stormen, med en markedsandel på lave 3,7 prosent i januar (71). Her er det åpenbart roligere i påvente av de firehjulsdrevne D-variantene, men det spørs likevel om vi får se tall som i mars i fjor.

Vi noterer også at Kia Soul Electric står med relativt beskjedne 92 eksemplarer i januar. Mye av årsaken ligger i en utfordrende leveringssituasjon.

Statistikken avslører forøvrig at de to første eksemplarene av Mercedes-Benz B-Klasse ED er registrert. I slutten av denne måneden er det klart for norsk lansering.