Hopp til innhold

Nå satser også Coop på lading av elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nytt partnerskap er inngått mellom Coop Øst og Fortum Charge & Drive. 12 av kjedens dagligvarebutikker får ladestasjoner innen utgangen av året. Men det stopper ikke med det.

I løpet av det nærmeste halvåret øker nemlig tallet til rundt 30, opplyser selskapene i en felles pressemelding. Det er Fortum Charge & Drive som skal drifte de nye ladestasjonene, som får inntil 22 kW – altså halvkjapp – ladeeffekt. Tidligere har Kiwi, med samme driftspartner, markert seg positivt for elbilister.

– Ladestolpene som etableres av Coops butikker kan benyttes av alle eksisterende og planlagte elbiler. Muligheten til å lade raskt, samtidig som man handler, gir alle mulighet for en enda større daglig rekkevidde, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive. 

– Coop Øst er svært fornøyd med å kunne rulle ut ladestasjoner i et langt større tempo enn tidligere. Vi har fra før noen få ladestasjoner, men legger nå opp til å kunne tilby våre medlemmer/kunder ladestasjoner ved flere og flere butikker fremover, sier direktør driftsstøtte i Coop Øst, Roar Steingrimsen. 

Spleiselag med Renault

De fem første ut denne uken er butikkene i Halden, Lillestrøm, Hønefoss, Jessheim og Sarpsborg. Det opplyses at ladeeffekten vil variere, men alle butikker vil ha minst én ladestolpe med 22 kW effekt. Hver ladestolpe har to uttak.

Avhengig av bilens ombordlader kan de fleste elbiler lade fra en halv (med minste 1-faselader) til ti ganger raskere enn på vanlig stikkontakt, opplyser Fortum Charge & Drive. 

Ladestasjonene skal driftes av Fortum, Renault dekker kostnaden for ladeutstyret og Coop Øst utfører anleggsarbeidet og tilkobling til strømnettet. 

Fortums ladere kan aktiveres med Fortums egen ladebrikke, Elbilforeningens ladebrikke eller via SMS. 

– Stolte av samarbeidet

Ladestasjonene er altså etablert i samarbeid med Renault, og som ellers i Fortums nettverk har nye Zoe-eiere ett års lading inkludert.

For alle andre elbiler vil det være betaling pr. minutt, som vil variere mellom de ulike ladeeffektene. 

– Dette styrker ytterliggere vår innsats med å tilrettelegge og forenkle bruken av elbil i Norge. Vi har tatt på oss et samfunnsansvar der vi skal drive utbredelsen av elbiler i landet ytterligere. Gode tilrettelagte lademuligheter er svært viktig og vi er stolte av vårt gode samarbeid med Fortum Charge & Drive, som nå også inkluderer godt besøkte Coop-lokasjoner, sier administrerende direktør Anders Gadsbøll i Renault Norge. 

De første Coop-butikkene med lademulighet