Hopp til innhold

Nå blir det hurtiglading på Shell

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fortum vil tilby hurtiglading på Shell-stasjoner i hele landet. I dag ble tre hurtigladere åpnet på Shell Mortensrud i Oslo.

Fortum åpner i dag tre hurtigladere og to mellomraske ladere ved Shell Mortensrud i Oslo. Fra før tilbyr Fortum lading ved Shell-stasjonene ved Shell Lasses Bilsenter i Bamble, og på Shell Espa. Fortum og St1|Smart Fuel AS, selskapet som drifter Shell-stasjonene i Norge, har inngått en avtale som innebærer ytterligere utbygging av ladere ved norske Shell-stasjoner. Alle stasjoner som blir bygd ut med ladere vil tilby lademuligheter for alle typer elbiler, og hurtiglading med både Chademo og CCS. På Mortensrud vil det også være to Chademo-adaptere for Tesla Model S. – Avtalen er landsdekkende, men vi vil prioritere byer og tettbebygde strøk, sier leder Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive.  
Ladestasjoner Shell Mortensrud
Ladestasjonen på Shell Mortensrud har tre hurtigladere som støtter alle typer elbiler.
  – Vi ønsker å være det naturlige stoppestedet langs veien, og med et økende antall elbiler, tester vi nå om ladestasjoner bør være en del av energimiksen vi tilbyr på Shell-stasjonene. Tradisjonelle bensinstasjoner er på vei ut, sier retail-direktør i St1|Smart Fuel AS, Anita Sørlundsengen.

Videre utbygging

Hun håper kundene setter pris på tilbudet, for allerede nå de på mulighetene for videre utrulling. Avtalen innebærer en intensjon om utbygging av ladetilbud ved Shells stasjoner i Norge. Omfang, prioritering og utbyggingstakt vil bero på respons fra kunder, bruk og uttrykt etterspørsel i markedet. – Ambisjonen til St1|Smart Fuel AS er å erstatte fossilt drivstoff liter for liter, fortsetter Sørlundsengen. I desember 2015 ble Fortum tildelt støtte fra Enova til å bygge ut ladetilbudet langs seks nasjonale transportkorridorer. St1|Smart Fuel AS og Fortum har en dialog videre for hvordan de sammen skal gjennomføre utbyggingen med støtte fra Enova. Fortum Charge & Drive er en av Norges største operatører av ladeinfrastruktur for elbil. Fortums ladenettverk finnes i Norge, Sverige, Finland og Island og består av over 200 hurtigladere og over 400 ladeuttak for fleksiladere. Du kan bruke Elbilforeningens ladebrikke på alle Fortum sine ladestasjoner i Norge i tillegg til Fortums egen ladebrikke, mobilapp eller sms.