Hopp til innhold

Bladet Motor tester Think

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

I septemberutgaven av bladet Motor som utgis av NAF, er Think testet sammen med de to andre bybilene Smart og Toyota IQ. Hvordan gikk det med elbilen i dette selskapet?

For første gang er en rein elektrisk bil med på en test i Motor. Det gikk riktig bra. Vi klipper noen høydepunkter fra omtalen:

 

«Det er første gang vår biltester Tom André Nilsen kjørte en elektrisk bil. Og førsteinntrykket kunne knapt blitt bedre.»

«Prisen på 244 000 begynner å bli interessant.»

«Think føles på mange måter som en helt vanlig bil. Vi sitter høyt og ut fra lyskrysset er det svært få som slår oss.»

«Think overrasker i den kritiske unnamanøveren. Den er den mest stabile og lettkjørte av de tre testbilene.»

«Elektriske Think blir den klare vinneren i miljøkampen disse tre imellom. Så lenge batteriene lades med strøm som kommer fra fornybar energi som vannkraft, har den null utslipp av CO2

Til det siste kan vi ikke annet enn igjen å bemerke at Norstart – Norsk Elbilforening har sikra alle norske elbiler strøm fra fornybar energi ut 2012. Minimum. Det har vi opprinnelsessertifikater til.

Forøvrig legger vi i artikkelen merke til at Motor gir litt feilinformasjon om Smart og parkering. Det hevdes at det er mulig å sette bilen på tvers. Nyeste modeller av Smart er 2,7 m lang og egner seg dermed ikke for det. Den gamle modellen var under 2,5 m og tok mindre plass. Men i alle fall, med Samferdselsdepartementets forslag til endringer i parkeringsforskriftene, må alle forurensende biler parkere i feltet / veiens lengderetning. Det vil kun være forbeholdt elektriske og hydrogendrevne motorvogner å kunne parkere på tvers, så lenge dette ikke er til hinder eller sjenanse for øvrig trafikk. Hvis det opprinnelige forslaget fra departementet blir stående, da. Det vil si at Statens vegvesen må innfinne seg med de politiske føringene som var gitt for knappe tre år siden.

Bladet Motor finnes bare som papirutgave. Så de riktig nysgjerrige må skaffe seg den – eller laste ned denne pdf-fila (Lenke utgått). Det er også en artikkel i samme utgave som heter «Ulike veier til el». Som ingressen sier: «De nye bilene kommer garantert til å drives av elektriske motorer. Men det kan skje på fire forskjellige måter.» Les mer eller gjett sjøl hvilke 4 måter det er.

Motor tester Think