Hopp til innhold

Minst 200 nye AC-ladesteder fra Renault og Fortum

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault og Fortum Charge&Drive går nå ut med gladnyheten om etablering av minst 200 ladelokasjoner.

I samme slengen lover de minst 600 ladeuttak, hvorav 100 allerede er etablert på 50 forskjellige steder. Ladetjenesten vil være gratis for alle Renault Z.E.-kunder i minst 12 måneder, mens kostnaden for påfølgende år blir 2.000 kroner pluss MVA.

Det er det konkrete resultatet av at Renault-importør RBI NORGE AS har inngått samarbeidsavtale med operatøren Fortum Charge & Drive om utbygging av nasjonalt ladenettverk, framgår det av en pressemelding fredag ettermiddag.

– Samarbeidet omfatter utbygging og etablering av opptil 270 doble 22 kW og 7,2-kW AC-ladere. De første 50 er allerede etablert og klare for bruk. Alle Renault ZOE-kunder vil få tilbud om å benytte nettverket fra 1. november 2014, opplyser administrerende direktør Anders Gadsbøll i RBI Norge AS.

125 lokasjoner innen neste sommer

Det understrekes at nettverket er spesielt egnet for Renault ZOE. Forklaringen er at den er eneste elbil i Norge som kan dra 100 prosent nytte av AC-lading, utenom Tesla Model S (20 kW). ZOE kan benytte seg av inntil 43 kW AC, men det nye nettverket vil altså begrenses til 22 kW.

– En ZOE lades fra helt tomt til helt fullt batteri på kun én time i dette nettverket, opplyser Gadsbøll. 

RBI Norge AS opplyser at en egen webside med konkret utbyggingsplan, samt allerede eksisterende ladere, vil bli etablert og presentert innen utgangen av inneværende år.

– Det er imidlertid klart allerede nå at minst 125 lokasjoner, med minst 500 ladepistoler vil være etablert og klar for bruk for Renaults kunder innen sommerferien 2015, opplyser Gadsbøll.

– Enkelt partnervalg

Som kjent er det allerede signert en avtale mellom Kiwi, Nissan og Renault. Den første laderen ble nylig åpnet på Auli på Romerike. Avtalen gir alle kunder tilgang til 22 kW AC og/eller 43 kW AC-lading. Disse kommer i tillegg til de ovennevnte laderne. 

Innen sommerferien 2015 vil et større antall av slike ladere være etablert også, noe som altså gir Renault ZOE kunden tilgang til minst 175 lokasjoner med minst 600 ladepunkt. 

Fortum Charge&Drive er allerede valgt til å drifte Kiwi-, Nissan- og Renault-samarbeidet

– Når de i tillegg framstår som svært profesjonelle, har et godt rykte i bransjen og har vært framtidsrettet i sine utbyggingsplaner, var valget for RBIs prosjekt veldig enkelt, fastslår Gadsbøll, som legger til at det at partneren allerede har et nettverk av 22 kW AC-ladere ytterligere forenklet valget.