Nå blir det mer rask lading på Statoil
Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny avtale mellom Statoil Fuel & Retail, Grønn Kontakt og Renault skal gi 40-50 hurtigladere og inntil 100 flexiladere innen 2016. Men potensialet er mye større.
Statoil Fuel & Retail er allerede landets største tilbyder av fossile drivstoff. Med nysatsingen inntar selskapet også posisjonen som desidert størst på strøm.
– Dette vil bidra til å styrke ladetilbudet for alle elbilister langs norske veier. I første omgang tas det sikte på å etablere 40-50 hurtigladere og inntil 100 flexiladere (inntil 22 kW) på Statoil-stasjoner over hele Sør-Norge. Disse kommer i tillegg til de hurtigladerne vi allerede har etablert på 16 av våre norske Statoil-stasjoner, sier Thomas Støkken, Senior Vice President og norgessjef i Statoil Fuel & Retail.
Den ferske avtalen sikrer at Grønn Kontakt kan etablere seg med hurtiglader på en hvilken som helst Statoil-stasjon, forutsatt at det er plass. Selskapet vil ha driftsansvaret for alle laderne i femårsperioden (minst) avtalen gjelder.
– Dette er en svært viktig strategisk samarbeidsavtale for oss. Vi har som ambisjon å dekke alle strekningene Enova vil gi støtte til, og har et mål om 40-50 ladepunkter på Statoil-stasjoner i 2016, sier daglig leder i Grønn Kontakt, Ole Henrik Hannisdahl.
Statoil: Positive erfaringer siden 2011
– Avtalen med Statoil gir oss tilgang til noen av Norges mest attraktive steder for hurtiglading. Nå har vi direkte mulighet til å etablere oss på over 300 Statoil-stasjoner over hele landet. Det er liten tvil om at dette representerer en fantastisk mulighet til å etablere et robust og landsdekkende nettverk av ladestasjoner, fortsetter Hannisdahl.
Statoil-avtalen med Renault Norge sikrer på sin side at bilimportøren kan etablere flexiladere (for alle elbiler) på inntil 100 Statoil-stasjoner over hele landet.
– I 2011 var vi første bensinstasjon med hurtigladere i Norge. Det har vært en positiv erfaring. Vi må tenke framtid og tørre å satse. Det blir flere og flere elbiler på norske veier, og elbilistene har lenge savnet et godt utbygd nett av ladestasjoner sammen med et godt servicetilbud, sier Støkken (bildet), som understreker at partnerne sikrer hurtig- og flexiladere på steder som ellers ikke ville fått ladetilbud.
– Stolte over å være pådrivere
For nye Zoe-eiere vil opplegget til forveksling minne om Teslas konsept, ved at man lader gratis. Spesialavtalen for Zoe-eiere gjelder kun det første året – ved kjøp av ny bil. Deretter gjelder ordinære betingelser.
– Med mer enn 2.000 Renault ZOE som allerede kjører på norske veier, er det viktig at vi fortsetter å ta ansvar for å sikre et godt ladetilbud for våre kunder, uttaler administrerende direktør i Renault Norge, Anders Gadsbøll.
– Vi er veldig stolte over at vi som en liten, men ambisiøs og offensiv, bilimportør er en pådriver av ladeutbyggingen i landet. Snart kan vi ønske alle velkommen til en rekke Statoil-stasjoner, både for enkel «tanking» av bil og andre servicetjenester som Statoil-stasjonene tilbyr.
Grønn Kontakt innfører volumrabatt
Samtidig med den nye Statoil-avtalen har Grønn Kontakt kunngjort en mer offensiv prisstruktur fra 1. desember. I praksis betyr denne en vesentlig volumrabatt for storbrukere:
- Under 100 kroner: 0 %
- Fra 100 til 250 kroner: 10 %
- Fra 251 til 500 kroner: 20 %
- Fra 501 til 750 kroner: 30 %
- Over 750 kroner: 40 %
– Så fort du har ladet for over 100 kroner, får du automatisk 10 prosent rabatt ved starten av neste måned. Når du har ladet for over 250 kroner går du opp til 20 prosent – og så videre. Ved månedsskiftet sjekker vi hvor mye du har ladet for i forrige måned. Dersom du ikke har ladet nok til å holde deg på det rabattnivået du er på, går du ned ett nivå, sier Hannisdahl.
Endringen betyr at dagens såkalte premiumabonnement utgår fra 1. desember. Fra samme dato vil Grønn Kontakt kun tilby ett standardabonnement med en grunnpris på 2,50 per minutt for hurtiglading (før rabatt).
FAKTA: Disse 16 Statoil-stasjonene tilbyr allerede hurtiglading
Statoil Økern (Oslo)
Statoil Minnesund (Akershus)
Statoil Sekkelsten (Østfold)
Statoil Fornebu (Akershus)
Statoil Grelland (Vestfold)
Statoil Telemarksporten (Telemark)
Statoil Forus (Rogaland)
Statoil Ølensvåg (Rogaland)
Statoil Haukås (Hordaland)
Statoil Klett (Sør-Trøndelag)
Statoil Korgen (Nordland)
Statoil Evenes (Nordland)
Statoil Fauske (Nordland)
Statoil Breivika (Troms)
Statoil Sandvika (Akershus)
Statoil Mjøsstranda (Oppland)