Hopp til innhold

LEAF elbiler kommet til Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAF i DrammenLEAF-ryktebørsen går varm. De ivrigste spekulerer og spionerer om det har kommet LEAFer til Norge. Joda.

Elbilforumet er stedet for frustrasjoner og gleder. Aktive brukere kappes om å følge skipene inn til Drammen og webkameraet over Holmen, for å være den første til å vite nytt om en eventuell snarlig levering av LEAF. Skipet «City of Amsterdam» som kommer fra Newcastle er det hotteste objektet. Ikke uten grunn, Nissanbilene har omlasting i Newcastle.

Mye tyder på at de første kundebilene snart leveres ut. Et godt tegn er at Elbilforeningen har vært med første lass velkomstmapper hos Nissans logistikkpartner i Drammen.

For å avlive noen av spekulasjonene, kan vi presentere et fint bilde av et lass LEAF som sto oppstilt på fredag. Ja, de står på norsk asfalt. Sånn 35-40 av dem. Idag kan Nissan fortelle oss at 31 nye LEAF ankom.

Ikke at dette dekker etterspørselen. Men de aller mest bekymrede kan slippe å sukke fullt så tungt i lengsel. Ventetida nærmer seg slutten – i alle fall for noen. For utrullingen starter så smått. Vi tror den vil akselerere fint.

Nissan LEAF i Drammen