Hopp til innhold

Ladestasjonsdata skal nå flere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

HubjectHubject og NOBIL forener krefter for å gi brukere tilgang til ladestasjonsinformasjon.

Pressemelding Oslo/Berlin 10.september 2013

Samarbeidet mellom ladestasjonsdatabasen NOBIL og Hubject GmbH skal gjøre det mulig for elbilister å få tilgang til informasjon om ladepunkt i Norge og Finland gjennom å bruke Hubjects europeiske tjenester. Mer enn 4.000 ladepunkt fra Norge og Finland vil inkluderes.

Andreas Pfeiffer, Managing Director Hubject GmbH, kommenterer: «Nord-Europa er et av de viktigste elbilmarkedene, og det norske prosjektet NOBIL er en av drivkreftene som arbeider for å bidra til et kundeorientert og brukervennlig marked. Ved å inkludere NOBILs godt verifiserte ladestasjonsdata hos oss, kan vi demonstrere åpenheten og tilgjengeligheten som er i vår plattform for det europeiske markedet.

Fra nå av kan Hubjects partnere få tilgang til sanntidsdata (f.eks. ledig / opptatt) og annen informasjon om plassering og egenskaper for norske og finske ladestasjoner. Hans Håvard Kvisle, prosjektleder i NOBIL, er glad for samarbeidet: «Vi utvikler NOBIL for å være oppdatert i et raskt skiftende marked. Det er viktig for oss å bidra til at det skal være enkelt å være elbilist, kjennskap til lademuligheter er da sentralt. Hubject vil være en sterk partner som sørger for at denne informasjonen blir enklere tilgjengelig, også i elbilenes navigasjon, og flere vil bli elbilister.»

NOBIL og Hubject gir tilgang til data i Norge og Finland gjennom Open InterCharge Protocol (OICP).

Hubject

Om Hubject GmbH
Hubject GmbH er et felles selskap dannet av BMW Group, Bosch, Daimler, EnBW, RWE og Siemens, med kontor i Berlin. Selskapet arbeider med forretningsutvikling og en IT-plattform som knytter sammen ladeinfrastruktur, tjenester og mobilitetsleverandører. For mer informasjon besøk www.hubject.com.

Om NOBIL
NOBIL er en åpen, offentlig eid ladestasjonsdatabasen som gjør det mulig for alle å utvikle tjenester ved å bruke standardiserte, gratis data. Databasen utvikles og vedlikeholdes av Norsk Elbilforening. Informasjonen samles inn fra elbilister, ladestasjonseiere og andre bidragsytere. Transnova finansierer og eier NOBIL. For mer informasjon se www.nobil.no.

Tilleggskommentar
En liten forklaring til bakgrunnen for denne pressemeldingen. Dette samarbeidet skal bety at kommende BMW-modeller i Norge vil ha ladestasjonsdata fra NOBIL integrert i navigasjonen. Med all sannsynlighet vil dette inkludere sanntidsdata, det vil si at BMWen kan vise deg om ladestasjoner er i drift / opptatt / ledig der dette er kjent.