Hopp til innhold

Kiwi-hurtigladere på løpende bånd

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Etter en heller treg start blir det nå åpnet hurtigladere på Kiwi-butikker på løpende bånd i hele landet.

Det er Fortum Charge & Drive som drifter hurtigladestasjonene på utvalgte Kiwi-butikker i hele landet. Alle disse skal være såkalt multistandard med kontakter for alle typer elbiler. – Det er bare å gratulere Fortum Charge & Drive som har åpnet 10 ladesteder på 12 dager i desember, med tilsammen 32 ladepunkt. Det må være ny norgesrekord, sier fagsjef Snorre Sletvold i Norsk elbilforening. Alle ladestasjonene registreres fortløpende i den nasjonale ladestasjonsdatabasen NOBIL slik at de dukker opp på ulike ladekart som ladestasjoner.no, 1881.no og vårt eget hurtigladekart. Disse Kiwi-butikkene tilbyr nå hurtiglading av elbil:

Flere hurtigladere kommer

Planen har vært å etablere minst 50 hurtigladestasjoner på Kiwi-butikker i løpet av året. Etter en forsinket start er nå 13 av ladestasjonene etablert. Resterende skal være etablert innen april neste år. – Det blir muligens satt et par nye hurtigladestasjoner i drift før jul. Resten blir etablert fortløpende så snart det er praktisk mulig, forteller Jan Haugen Ihle i Fortum Charge & Drive. Ladestasjonene bygges uten offentlig støtte i et spleiselag mellom Kiwi og Nissan, med bidrag fra andre bilmerker som Renault og Volkswagen for å sikre multistandard. Oppgradering av hurtigladerne til multistandard har vært hovedårsaken til forsinkelsene.

Semihurtigladere på alle McDonalds Drive-Thru

Fortum Charge & Drive har også nylig inngått et samarbeid med Renault og McDonalds der det skal etableres semihurtigladere for Renault ZOE på alle Drive-Thru-restaurantene i hele landet. 10 lokasjoner er allerede klare for bruk og 20 nye vil bli bygget innen sommeren 2015. Samarbeidet omfatter utbygging og etablering av 30 doble 22-kW og 30 doble 7,2 kW AC ladeuttak. Det betyr at eiere av Renault ZOE og Tesla Model S med dobbeltlader kan utnytte full effekt, mens andre elbiler med dobbeltlader kan lade dobbelt så raskt som normalt.