Hopp til innhold

– Jeg er ingen Tesla-hater

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

NTB-journalist Jan Harry Svendsen utdyper her hvorfor turen fra Tromsø til Oslo i en Tesla Model S 60 ble som den ble.

For noen dager siden fikk jeg som redaktør for elbil.dev05.dekodes.no en e-post fra Svendsen, som uttrykte skuffelse over vårt kritiske motsvar til hans test, som ble publisert i blant annet Aftenposten.

– Jeg må si at jeg reagerer sterkt på hvordan dere har løst dette, og mener at jeg burde ha fått lov til å komme til orde. Det er til dels sterke påstander som fremsettes og jeg aksepterer ikke at dette får stå uimotsagt, skrev Svendsen.

Derfor har han fått anledning til å gi utfyllende kommentarer og presiseringer rundt den 1.658 kilometer lange testen.

Svendsens forklaring følger her, ordrett:

Ros ble ikke publisert av avisene

blogg-20150114-trip tesla 800

Ladet mye for å ha sikkerhet

Svendsen vil ikke etterlate noen tvil om sin habilitet som tester:

– Jeg er ingen Tesla-hater. Men må fortelle historien slik jeg opplevde den. En 60 er marginal på en slik lang tur, og den lader betydelig saktere enn en 85. Hvorfor jeg fikk en 60 og ikke en 85 vet jeg ikke, men det var altså et valg Tesla i Norge gjorde, sier Svendsen.

– Hovedankepunktet mot testen du gjennomførte, var at det (tilsynelatende) ble tilbrakt for lang tid på hver enkelt superlader (selv om det var snakk om en S60). Har du tilleggskommentarer til det?

– Grunnen til det er helt og holdent sikkerhet, marginene i forhold til rekkevidde og avstand mellom ladestasjoner var i enkelte tilfeller så lang at jeg ville ha den ekstra sikkerheten. Jeg visste heller ikke noe om veiens topografi og eventuelle omkjøringer, sier Svendsen, og legger til at ladetiden på henholdsvis Alvdal og Elverum lå på ca 45 minutter.