Hopp til innhold

Hurtigmat og hurtiglading

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

blogg120817mcdonalds-160Nå kan du spise hurtigmat mens du hurtiglader elbilen på McDonald’s i Sarpsborg. Hamburgerkjeden lover at det skal bli hurtiglading på flere restauranter framover.

 

16. august 2012 åpnet landets første «McCharge» på McDonald’s i Sarpsborg. Man rekker akkurat å spise en hamburgermeny før elbilen er klar for å kjøre rundt 10 nye mil, avhengig av bilmodell, temperatur og kjørestil.

mcdonalds-360Arne Martinsen er butikkeier av McDonald’s like ved E6 i Sarpsborg. Daglig passerer det 44.000 biler på E6 forbi butikken hans. Foreløpig flest fossile biler.

En del av framtida

– Elbil er jo en del av framtida, så dette må vi være med på. Vi syns det er et bra konsept at man kan ta seg en matbit mens man lader opp batteriene. Vi svarte ja med en gang vi ble kontaktet av Fortum som ønsket å etablere en ladestasjon hos oss, sier han.

Med 9 mil til Oslo vil hurtigladestasjonen være et godt tilbud til Oslopendlere og andre elbilister i regionen.

Jan Haugen i Fortum har ansvaret for etableringen og driften av ladestasjonen på McDonald’s.

Spis og lad

– McDonald’s er en interessant samarbeidspartner. Mange restauranter ligger ved hovedfartsårene. På McDonald’s kan man spise og få tilgang til trådløst nettverk mens man venter de 20 minuttene det tar å fylle batteriene, sier han.

blogg120817mcdonalds-360-2Foreløpig koster 20 minutter lading 20 kroner som man betaler via sms. Tilsvarende kjørelengde for en bensinbil med forbruk på 0,5 liter per mil vil være over 70 kroner og oppover.

Hurtigladeren på McDonald’s i Sarpsborg er den første som sender sanntidsinformasjon til ladedatabasen NOBIL. Man kan lett sjekke om ladestasjonen er ledig, opptatt eller eventuelt ute av drift.

Høytidelig åpning

Den høytidelige åpningen ble foretatt av Fylkesordføreren i Østfold, Ole Haabeth (til venstre på bildet) og Ordfører i Sarspborg, Sindre Martinsen-Evje. De har begge støttet prosjektet sammen med Transnova.

Miljøansvarlig Benedicte Solhjell i McDonald’s Norge lover at det blir hurtigladere på flere McDonald’s restauranter framover.

– Vi ønsker å tilby noe ekstra for våre gjester mens de nyter et måltid i restauranten, sier hun.

blogg120817mcdonalds-672