Hopp til innhold

Hurtigladere i Sogn og Fjordane

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

HurtigladerKan hende blir et hvitt felt på hurtigladekartet fylt. Sogn og Fjordane fylkeskommune utløser økonomisk støtte til opptil fire hurtigladestasjoner.

400.000 kroner er satt av til formålet om å få hurtigladere på Eid, Førde, Skei og Florø. Fylkeskommunen setter også som krav at det søkes støtte fra Transnova. Neste søknadsfrist der er 30.september. Men det haster mer for dem som vil være med i S&F. Det er to utlysninger med søknadsfrist 16.september (Eid og Førde) og 23.september (Skei og Florø).

Ladestasjonene må være tilrettelagt for biler som bruker Combo (CCS for f.eks. VW e-up! og BMW i3) eller CHAdeMO (f.eks. LEAF og «trillingene»). I tillegg kreves det et normalladepunkt hvert sted. Vi vil tro at smarte søkere også legger inn muligheten for et kvikkere AC-uttak som Tesla Model S kan ha nytte av. Det er i hvert fall vår anbefaling!

All info og søknadsskjema ligger på fylkeskommunens nettside. Vi tar til slutt med oss kravene fylkeskommunen har satt til hurtigladestasjonene: 

Vi får se om hurtigladerne i Sogn og Fjordane blir like populære som f.eks. Statoil Minnesund. Her er det kø en søndag ettermiddag.

Hurtiglader