Hopp til innhold

Her kan du kjøpe ny ladekabel

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den nye elbilkontakten (Type 2) skal erstatte lading med vanlig stikkontakt. Vi gir deg oversikten over hvor du kan kjøpe ladekabel som passer på nye ladestasjoner med Type 2-uttak.

Ladestasjon Oslo kommune
Ny type ladestolpe i Oslo kommune som har uttak for den nye elbilkontakten (Type 2) øverst og vanlig stikkontakt under.

Med den nye elbilkontakten (Type 2) kan du lade sikrere og raskere. Helt opp til AC 22 kW på flexiladere avhengig av hvor høy AC effekt elbilen støtter og hvor høy effekt ladestasjonen leverer. Til sammenlikning er lading med vanlig stikkontakt begrenset til mellom 2 og 3 kW.

Siden elektronikken ligger i ladestasjonen (Mode 3) i stedet for boksen på ladekabelen (Mode 2) er den også billigere i innkjøp og enklere å håndtere enn ladekabelen med vanlig stikkontakt. Kontakten er mer robust og tåler høyere effekter slik at faren for varmgang og i verste fall brann er minimal.

Noen elbiler blir levert med begge typer ladekabler som standard. Eller du kan bestille Type 2-kabel som ekstrautstyr hos din forhandler.

Ladekablene kommer i ulike varianter avhengig av hvilken elbil du har. I den ene enden har du Type 2-kontakt plugges inn i ladestasjonen. Den andre enden har kontakt som passer din elbil. For eksempel Type 1 for Nissan, Mitsubishi, Kia, Peugeot, Citroën og Type 2 for BMW, Volkswagen, Tesla og Renault. Ladekablene varierer også i hvor høye effekter de støtter. Sjekk hvor høy AC ladeeffekt din elbil støtter før du bestiller ladekabel.

Ladekabelen trenger ikke å være original så lenge den er godkjent for bruk i Norge. Under har vi laget en oversikt over leverandører av ladekabler og annet ladeutstyr utenom din ordinære bilforhandler. Bruk kommentarfeltet om du vet om andre du kan anbefale.

Leverandører av Mode 3 ladekabler (sist oppdatert 10. august 2016)

Leverandør Pris fra + frakt
Grønne Mil 1389
Salto Ladestasjoner 1990
Billader.no 1825
Elbilhjelpen.no 1290
Elbilgrossisten 1390
NoFuel 1890
Ladefabrikken 1625
Ladbilen.no 2450
Birger N. Haug Oslo 2500
Torshov Bilrekvisita 1549

NB! Disse ladekablene passer ikke til vanlig stikkontakt!