Hopp til innhold

Her er verdens nordligste hurtiglader

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ny hurtiglader i TromsøNissan-forhandler Traasdahl AS i Tromsø setter i dag Troms fylke på hurtigladekartet.

Den ferske CHAdeMo-hurtigladeren er selvsagt satt opp på forhandlerens egen gård og grunn, og kommer som en konsekvens av LEAF-suksess i byen med kallenavnet Nordens Paris. 

– Vi har valgt å bidra til utviklingen av hurtigladenettverk, og synes det er gøy å være første aktør til å etablere en hurtiglader i Troms fylke. Det er også spesielt at den er verdens nordligste, sier salgsansvarlig for NIssan, Cato Myrstad.

Forhandleren har investert i spesialverktøy og gjennomgått omfattende kursvirksomhet både på salg og teknisk side, for å godkjennes som salgssted for elbilen Nissan LEAF. Salget startet opp for cirka ett år siden.

I tillegg har altså Traasdahl, på linje med flere andre av Nissans forhandlere, nå valgt å etablere hurtiglader på sitt salgssted som en god service for egne kunder. Myrstad understreker at kunder av andre elbilmerker også har tilgang til laderen – 24 timer i døgnet. CHAdeMO-hurtigladeren kan som kjent lade batteriet til 80 prosent av kapasiteten på rundt en halv time.

– Interessen har eksplodert

– Salget av Nissan LEAF har økt betraktelig i Tromsø så langt i år og etterspørselen er økende. Vi er godt fornøyde med å være først ute med hurtiglader i Tromsø og Troms, det er viktig for oss som et ledd i å yte god service for våre kunder, sier administrerende direktør Jon R. Håkonsen hos Traasdahl AS.

Myrstad skildrer salgsutviklingen for LEAF slik:

– Det gjelder å få noen biler ut i markedet. Så begynner fornøyde kunder å snakke med naboer og kolleger, og interessen sprer seg. Det er spesielt den effekten vi har merket siden i sommer, og interessen for LEAF har eksplodert. Nå er det plutselig ventetid på to måneder for å få bil.

Salgsansvarlig for Nissan hos Traasdahl AS, Cato Myrstad, utfordrer andre aktører til å bygge ut ladepunkter i Nord-Norge

Salgsansvarlig for Nissan hos Traasdahl AS, Cato Myrstad, utfordrer andre aktører til å bygge ut ladepunkter i Nord-Norge. (Foto: Privat)

Vil ha flere ladere

Med sin ferske etablering av hurtiglader har Håkonsen og Myrstad også en utfordring på lager:

– Vi sender nå stafettpinnen videre til Troms fylkeskommune, Tromsø kommune og andre private aktører som har lyst til å legge til rette for miljøvennlig transport. Distriktet rundt Tromsø trenger også ladepunkter, sier Myrstad. 

Regionleder i Grønn hverdag, Svein Gunnar Karlstrøm, var en naturlig mann å ringe for å forestå den offisielle åpningen av hurtigladeren i dag. Han jobber mye med bærekraftige løsninger lokalt, og er svært glad for Nissan-forhandler Traasdahls initiativ.

– Jeg er veldig glad for at vi får en hurtigladestasjon i Tromsø. Det er bra jobba av Traasdahl! Håper nå at vi får flere hurtigladestasjoner i hele fylket og landsdelen. Elbil er framtida, konstaterer Karlstrøm.