Hopp til innhold

Har du husket å melde deg på World EV Parade?

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

World EV ParadeDu kan fortsatt melde deg på lørdagens rekordforsøk i Oslo. Her kan du lese hvordan, i tillegg til å få nyttig info, kjørerute og program for dagen. 

Lørdagens elbilkortesje i Oslo kan skrive seg inn i historien. Men for at World EV Parade skal bli historisk, trengs deltagelse fra flest mulig.

Hvis du ikke allerede er påmeldt, finner du påmeldingsskjemaet her.

Vår info forteller at det kommer elbilister fra både fjern og nær. Vi fikk eksempelvis onsdag formiddag en telefon fra et medlem som kommer helt fra Haugesund for å delta. En annen tar turen fra Sykkylven med sin LEAF.

World EV Parade


Tid og sted:
Lørdag 31. august 2013 kl 12.00 med oppstart på den innerste parkeringsplassen på Skar i Maridalen

Last minute Briefing:
kl 13.45 (erstatter sjåførmøte dagen før)

Start:
kl 14.20

Rute:
Alle kjører samme rute fra Skar gjennom målepunkt A og B. Deretter kjører man tre forskjellige ruter til Rådhusplassen. Hvilken rute man skal kjøre (1,2 eller 3) bestemmes av den konvolutt man får utdelt ved ankomst til Skar.

Link til kjørerutene:

Nødlading:
Noen kjøretøy kan ha behov for å forberede seg med nok elektrisitet på tanken til å kunne kjøre fra Skar til Rådhusplassen. Disse må ta kontakt, så skal vi se hva som er mulig å få til. En bilbergingsbil vil være tilgengelig hvis man får problemer.

Parkering på Rådhusplassen:
I konvolutten man mottar står det hvor man skal kjøre inn og hvor man skal parkere ved ankomst til Rådhusplassen. Generalplan for parkering er vedlagt.

Program på Rådhusplassen:
Det offisielle programmet starter ca kl 16.00 avhengig av hvor lang tid det tar å parkere. Programmet varer i to timer og inkluderer utdeling av trofe til Samferdselsbyråd Ola Elvestuen og vandretrofe til Oslos Ordfører Fabian Stang.

Verdensrekorden:
Vi kommer til å slå Londons rekord fra i fjor, dvs ha flere elbiler enn London, vi skal kjøre en lengre strekning og vi kjører på fornybar kraft fra Hammeren Kraftverk i Maridalen distribuert gjennom Hafslunds strømnett.. Internasjonal presse, politi m.m. kommer til å være til stede. Vi har også flere filmteam, fotografer og filmdroner i luften for å dokumentere verdensrekorden og arrangementet på Rådhusplassen.

Slutt:
Arrangementet er slutt ca kl 18.00

Diplomer:
Alle som er registrert med bil og sjåfør får diplom. Alle passasjerer, også kjæledyr med navn som deltar, vil få bekreftet diplom som World Champion 2013 med navnet sitt på diplomet. Disse produseres i ettertid på basis av registrerte opplysninger på worldevparade.com. Husk og gå inn og registrer passasjerer og evt kjæledyr som deltar. Registreringsfunksjonen vil være operativ slik at det er mulig å etterregistrere. Diplomene blir tildelt senere i høst.