Hopp til innhold

LEAF-pris klar og god sommer!

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

God sommer!Elbil.no tar seg sommerferie en fire ukers tid. Så samme hva som hender i elbilverdenen – vi er ikke på nett. Det siste som skjedde var at vi fikk prisen på Nissan LEAF i Norge.

 

 

 

AlpeThink

Ikke det at vi tror så mye vil skje i årets stilleste måned. Men hvem veit. Igår fikk vi første meldinger med påstand om Thinks kjappe gjenoppstandelse. Vi er spente på hva realitetene er i dette, og hvilke konsekvenser det vil få for det norske markedet. Og ikke minst for alle dem som idag er Thinkeiere og vil trenge deler. Dette kommer vi sikkert tilbake til etter ferien.

I hele går venta vi i spenning på at den norske prisen på Nissan LEAF skulle offentliggjøres. I det minste hadde vi et lite håp om at det skulle skje før ferielukking. Men prisen kommer nok først når vi skal slappe av, trodde vi.

Så tikka den inn i siste lita. 255.000 kroner vil LEAF koste i Norge. Litt i overkant av de 240.000 kronene vi har gjetta på. I prisen sier Nissan at det skal være inkludert: Batteriet som leveres med en fem års/100.000 km garanti, et fem års abonnement på det unike telematikksystemet og en elbilspesifikk veihjelp. Du kan lese mer her.

Sommerdrømmen er selvfølgelig et endelig gjennombrudd for en ny batteriteknologi som har alt i ett: Ikke forurensende, ingen råstoffer med begrensa tilgang, fantastisk energitetthet, synes vinter er like fint som sommer, kjempenkelt å kontrollere lading / utlading, svært robust – ja rett og slett elsker humping og dumping i bil – og koster en slikk og ingenting. Da kan bensinbilen pakke sammen og ta noe langt mer enn en sommerferie.

LEAF ved sjøenJaja, det blir nok av dagdrømmer denne sommeren. Det er sikkert.

Savner du nytt lesestoff i ferien, har vi så absolutt flere gode forslag til aktiviteter du kan gjøre på elbil.dev05.dekodes.no:

Buddy campingvognI snart ett år har elbil.dev05.dekodes.no framstått i ny drakt og med mer jevnlig oppdatering. Resultatet er en firedobling av besøksfrekvensen. Vi skal ikke påstå at det bare skyldes hva vi gjør, det er nok også et uttrykk for den generelt økende elbilinteressen.

Vi mener, tenker du på å anskaffe deg elbil, er det dumt å ikke lese det du kan komme over av råd og informasjon på elbil.dev05.dekodes.no. Derfor er det helt typisk at de mest leste artiklene handler om elbiler, særlig rekkevidde og om de kommer på markedet, men ikke minst kjøpsveiledningen vår med nedlastbar elbilmatrise. Vi tror at mange har gjort et bedre elbilvalg fordi de har fått disse gode rådene på veien.

God sommer!