Hopp til innhold

Forvirring om reklamefilmer for elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ReklamefilmFor noen dager siden koste vi oss med en genial film Renault har lagd for å markedsføre elbilene deres. Men hvem har egentlig idéen til denne? Nissan, Renault, Mitsubishi – eller har de alle samarbeida?

Tenk så sjarmerende det er om de store elbilpromotørene har gått sammen om å lage et slagferdig budskap for å vise at elbil er den moderne løsningen. Nesten fristende å tro det da omtrent like reklamefilmer finnes fra de tre store. Vi får se hvor surrealistisk hverdagen vår ville vært hvis alt som idag er drevet av strøm, istedenfor hadde en forbrenningsmotor (eller eksplosjonsmotor som lyder enda verre). Men nettstedet AdAge har en litt annen historie å fortelle.

Renault og Nissan har brukt hvert sitt reklamebyrå. Men verken TBWA (Nissan) eller Publicis (Renault) påstår at en av dem har stjålet idéen fra den andre. Ikke så rart. Nissan-Renault er en vel etablert allianse med krysseierskap og Carlos Goshn som sjef i begge selskap. Om salg og markedsføring til nå har vært separate aktiviteter, kan det nok hende at de har møttes for å stå sammen om et kraftfullt elbilbudskap.

Men mer pussig er det nå å dumpe over filmen med i-MiEV som stjerna. Mitsubishi har samme filmidé og budskap med kjøkkenredskap, tannlegebor, leketøy etc som spruter ut eksos.

Det viser seg at denne filmen ifjor ble lagd av et tysk produksjonsselskap og aldri vist på TV eller godkjent av Mitsubishi. Derfor er ikke dette en offisiell reklamefilm, bare et idéutkast. Ser det ut til. Mon tro om ikke Mitsubishi kan angre litt på det. For vi er sikre på at Renault og Nissans reklame kommer til å bli en kjempeslager etterhvert som vi får se filmene på TV. Renault har allerede starta å rulle den ut i land etter land og skal ha dekka hele verden i løpet av september. Får håpe Norge er et land i verden – også for Renault.

Egentlig er denne historien bare tull og det samme for oss. Vi bare gleder oss over filmene og søker stadig nye anledninger til å vise dem fram. Og mer skravling og bråk det blir rundt dette, jo mer oppmerksomhet får det geniale elbilbudskapet. Så nå har vi bidratt litt til det.

Her er den eldste, litt røffere filmen med Mitsubishi som avsender.
Renault- og Nissanfilmene finner du her.


i-miev by joelapompe