Hopp til innhold

Første E6-hurtiglader i Sør-Trøndelag åpnet

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EV Power ønsker nå velkommen til den nye hurtigladestasjonen på Berkåk, kloss inntil E6.

– Vi kjører et introduksjonstilbud. Det betyr at stasjonen er åpen for fri bruk i påsken, til og med andre påskedag, sier en fornøyd daglig leder i operatørselskapet EV Power, Gøran Vollan.

Rennebu-ordfører Ola T. Lånke (bildet under) tok seg av åpningen klokken 12 i dag. Han vektla både miljøaspektet ved hurtigladestasjonen og at at Berkåk Veikro AS er et godt og velkjent stoppested langs E6.

– Familien Nyberg, som eier veikroa, fortjener ros for at dette er blitt gjennomført. De har vært både velvillige og aktive, og stilt en fantastisk flott plass til rådighet. De har også bidratt økonomisk til å få realisert hurtigladestasjonen, sier Vollan.

Type 2-lading innen 17. mai

Fra starten tilbyr stasjonen to CHAdeMO-uttak og to Combo-uttak (begge standarder 50 kW). Dette betyr at to elbiler kan lade samtidig med full ladeeffekt.

– To Type 2-uttak (AC) er trolig på plass i løpet av april, og i hvert fall innen 17. mai. Alt i alt blir dette en veldig bra stasjon, sier Vollan.

blogg-20150327 posering

Han understreker betydningen av at kroa er et kjent stoppested for folk som ferdes langs E6 sørover mot Oppdal. 

– Hurtigladestasjonen øker elbilistenes muligheter til å benytte elbil for å komme til flotte rekreasjonsområder, både langs E6, og fylkesvei 700, sier Vollan, og legger til at  hurtigladestasjonen er lett synlig fra veien.

Flere viktige bidragsytere

Prosjektet har mottatt støtte både fra Enova/Transnova og Rennebu kommune. I tillegg har Kvikne-Rennebu Kraftlag SA gitt viktige bidrag ved å legge fram strømforsyning til ladestasjonen.

– Det er nå cirka 4.500 elbiler på veiene i trøndelagsfylkene. 4.000 av disse er i Sør-Trøndelag, og salget er fremdeles sterkt. For å redusere utslipp av klimagasser og annen luftforurensning er det helt nødvendig at det bygges infrastruktur, slik at flere kan kjøre lengre med utslippsfri teknologi, konstaterer Vollan.