Hopp til innhold

Formula E kan komme til Norge

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Et både fartsfylt og støysvakt Formula E-løp i Oslo kan bli en realitet i 2016/2017. I mellomtiden kan du kose deg med elektrisk motorsport på Discovery Networks.

Det er nemlig ikke helt usannsynlig at et Formula E-løp kan bli en realitet i Oslo allerede i 2016/2017-sesongen. I Norden skal både København og Stockholm være interessert i samme løp, men Norges spesielle elbilhistorie skal likevel gjøre Oslo ekstra interessant som vertskap.

Det uttaler Norsk elbilforenings generalsekretær Christina Bu og kollega Børre Skiaker i Kongelig Norsk Automobilklub (KNA).

– Som verdens elbilhovedstad burde Oslo være selvskreven som vertsby for dette løpet.

Elbilforeningen har tidligere samarbeidet med KNA, blant annet om fjorårets autoslalom på Tryvann. Nå kan et partnerskap igjen bli aktuelt.

Fantastisk markedsføring

Skiaker var nylig i møte med FIA Formula E Championship, som eier og driver serien. I møtet presenterte han Norges rene energi og den politiske suksesshistorien rundt elbiler.

– Norge, med sin rene energi og vellykkede elbilpolitikk, er en naturlig arrangør av Formula E. Vi utmerker oss internasjonalt på dette feltet, og bør utnytte situasjonen til å markedsføre norsk politikk, natur, reiseliv og det teknologiske miljøet internasjonalt, uttaler KNAs generalsekretær Børre Skiaker.

– Dette kan bidra til å posisjonere Norge og skape vekst for norsk landbasert teknologisk næring. Formula E kan være et fantastisk verktøy for å markedsføre og posisjonere Norge internasjonalt. Både Norge som land, turistnæringen og næringslivet kan dra stor nytte av et slikt arrangement, sier Skiaker.

blogg 20150921 formelE 2 800

Perfekt for verdens elbilhovedstad

At elbilteknologi gjør seg stadig mer gjeldende innen motorsport, er heller ikke noe paradoks.

– Til syvende og sist vil dette gavne vanlige forbrukere, gjennom at teknologien settes på tøffe prøver. Vi vet av erfaring at bilprodusenters erfaringer innen motorsport implementeres i vanlige kjøretøy, og dette vil selvsagt også gjelde framtidige elbiler, sier generalsekretær Christina Bu.

Hun tror et Formula E-løp i verdens elbilhovedstad vil bli en stor opplevelse.

– Et slikt løp vil demonstrere at motorsport ikke lenger må bety store mengder støy og eksos. I et bymiljø er det svært relevant som eksempel for folk som ennå ikke kjenner til elbil, sier Bu.

At Formula E er i vinden kom også klart fram nylig, gjennom at Discovery Networks – som eier TVNorge og Eurosport – har kjøpt rettighetene til å vise serien.

– Gleder oss til fortsettelsen

– Når Formula E nå skal sendes på tv blir det enda mer interessant å få et løp til elbillandet Norge. Det gir oss enda en mulighet til å fortelle suksesshistorien til verden, sier Bu.

Sportssjef Jan-Erik Aalbu i TVNorge og Discovery Networks er på sin side klar til å kringkaste elektrisk motorsport:

– Fjorårets debutsesong var en suksess med tett racing på spektakulære bybaner over hele verden. Formel E har bevist at elbiler også kan brukes på racerbanen og nå gleder vi oss til fortsettelsen.

Aalbu sier avtalen inkluderer 11 løp, med alt av trening, kvalifisering og selve løpet. Den andre sesongen av FIA Formula E Championship starter i Beijing 24. oktober og avsluttes med to løp i London.

Formula E-serien kjøres på bybaner i hjertet av noen av verdens største byer, som Paris, Buenos Aires og Berlin.

Og kanskje altså Oslo.