Hopp til innhold

Flere hundre har bestilt Tesla Model 3

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nettet flommer over av bilder av folk som sto i kø, over hele Europa, for å sikre seg de første bestillingene av Tesla Model 3 i morges. På Skøyen hadde 126 skrevet seg opp før klokken 10.

En etter en ble de geleidet inn i lokalet fra like over klokken 9, for å bestille en eller flere biler. Sunnmøringen Jan Oskar Garnes var en av dem. Han møtte opp allerede klokken 6. Kort etter ble det raskt satt opp en improvisert og håndskrevet køliste som nyankomne fortløpende kunne skrive seg på. I løpet av de kommende timene ble tallet altså 126. Garnes sto som nummer tre. – Jeg bestilte to stykker, forteller en spent Garnes. Han startet karrieren som elbilist med Buddy i 2008, gjennom datafirmaet han driver. Husholdningen er siden blitt svært elektrisk, med en Nissan LEAF (2011) og en Tesla Model S 85D (2015). Sistnevnte erstattet en 85 fra høsten 2013.

– Ingen kommentar

– Jeg regner med å bytte ut LEAF-en når Model 3 kommer. LEAF-en har vært veldig bra så langt, så jeg regner med at den går i arv i familien, sier Garnes, som var usikker på om han skulle gidde å stå i kø – siden det tross alt er en gimmick. – Men så våknet jeg tidlig, og fant ut at jeg like gjerne kunne være her nede. Jeg håper den kommer så tidlig som mulig i 2018, og før eventuell moms blir innført, sier Garnes. blogg 20160331 tesla 2 800 Når vi skriver innledningsvis at flere hundre har bestilt, baserer det seg på antall butikker og de mange avbildede køene.  Kommunikasjonssjef Even Sandvold Roland svarer forøvrig «ingen kommentar» på spørsmål om konkret antall så langt (klokken 14.30). PS. I morgen tidlig følger vi presentasjonen av Model 3, og kommer med en oppsummering på elbil.dev05.dekodes.no så raskt det lar seg gjøre.