Hopp til innhold

EVS27 i Barcelona november 2013

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

EVS er verdens største møteplass for elbilbransjen. I november 2013 skapte vi et felles utstillingsvindu for norske aktører i elbilbransjen.

Arrangementet går av stabelen cirka hvert halvannet år og turnerer mellom USA, Asia og Europa hvor det var Barcelona som sto for tur. Elbilforeningen fikk en idé om at dette var en utmerket anledning for å vise fram den gryende norske elbilsuksessen. Ikke for å skryte, men for å inspirere. Det måtte satses fra norsk side på å være svært synlige, både gjennom en rekke presentasjoner på den akademiske delen av konferansen og med en større norsk stand på konferansens messedel.

Vi fikk først med oss Grønn Bil (prosjekt under Energi Norge) som også tok prosjektlederansvaret, mens Transnova og Oslo kommune gikk inn med finansiering. Deretter kom Innovasjon Norge på banen og tok ansvaret for gjennomføringen av hele utstillingsdelen, inkludert designen som fulgte den norske profilen «Norway – Powered by Nature». Det syntes vi passet godt. Dette var en uvurderlig praktisk hjelp også av høy økonomisk verdi. Tusen takk til prosjektleder Désirée Vikse.

Resultatet var at vi kunne gi et profesjonelt og sterkt subsidiert opplegg til bedrifter og offentlige virksomheter som ønsket å være med på å profilere seg selv og den norske elbilsatsningen. Følgende deltok på den norske standen: Move About, Batteriretur, Buddy Electric, ECOHZ, Norsk Elbilforening, Electric Mobility Norway, Green Highway, Grønn Bil, Infratek, NAF, Oslo Kommune og Transnova. Alle fikk hver sin lille stand hvor det var en skjerm for presentasjoner, utdeling av materiell og ikke minst mange gode samtaler. For interessen for den norske standen, det var det ingenting å si på.

Den norske ambassadøren i Spania og det lokale kontoret til Innovasjon Norge var til stede. Vi forsøkte å få Kronprins Haakon med, han er en ivrig elbilist (har både Think og Tesla i stallen), men det gikk ikke. Derimot stilte Ola Elvestuen, leder av Energi- og miljøkomiteen på Stortinget og tidligere «ladebyråd» i Oslo. Ved åpningen av arrangementet holdt han en innledning i plenum. I etterkant kunne ingen være i tvil om hvorfor Norge lykkes med elbil: Det er fordi vi vil det! Elvestuen forklarte godt hvorfor det lille vi gjør nå er nødvendig for å nå det viktige langsiktige målet om et utslippsfritt samfunn. En innledning på vegne av det offisielle Norge som ga god gjenklang i forsamlingen.

Det var også en rekke norske representanter som deltok i den akademiske delen av arrangementet. Blant annet presenterte Elbilforeningen resultatene fra medlemsundersøkelsen. Ganske unik kunnskap siden ingen i hele verden tidligere har hatt muligheten til å utspørre så mange reelle og erfarne elbilister. Responsen var derfor meget god på dette, mer om Very satisfied EV users

Det norske EVS27-prosjektet lagde en brosjyre for å presentere det norske elbileventyret før, nå og framtid. Enda viktigere er det at vi satt opp en portal som enkelt og raskt gir oppdatert kunnskap om den norske elbilhistorien. For det er mange internasjonalt som lurer på hva som skjer. Du kan også sjekke ut EVNorway.no

Litt skrevet, mye glemt fra EVS27. Vi avslutter med noen bilder som viser litt av stemningen fra arrangementet. For det er sikkert – 99 prosent av nordmennene kom hjem med et stort smil om munnen (om litt tunge i hodet). For dette var et tiltak som frister til gjentakelse.

{igallery id=4594|cid=19|pid=1|type=category|children=0|addlinks=0|tags=|limit=0}