Hopp til innhold

Er det ingen grenser for elbil?

BigfootDet kan vi lure på. Nå har amerikanerne lagd BIGFOOT i elektrisk versjon. Vi fikk en litt stygg tanke.

Kulturfenomener skal vi ha respekt for. Bilmekking også. Derfor har vi lenge mora oss over amerikanernes særheter. Som f.eks. at alt skal være stort og villere enn dine egne drømmer. Da er det bare å kalle hva du lager som f.eks. The Original Monster Truck eller BIGFOOT. Når vi ser bilder og videoer, er det ikke så rart at monsteret har tatt navnet fra legenden om det digre, apelignende vesenet med kjempeføtter.

BigfootBIGFOOT EL er nummer 20 i serien av monstertrucker. Konstruktøren med det artige kallenavnet, Dennis «Kilowatt» Berube, bidro med en DC motor med effekt på 261 kW og et dreiemoment over 1.100 Nm for å få den svære kassa til å krabbe rundt og opp. 30 Odyssey blybatterier i serie leverer 360V. Den samme typen blybatterier som også er brukt i – eh – mikrobroren Buddy.

Team BIGFOOT var såre fornøyd med rekkevidden. Slik de fleste elbilister er i det daglige. I 20 minutter kunne BIGFOOT tråkke rundt uten å måtte lade.

Et det noen fordeler med å lage en BIGFOOT elektrisk? Joda, det er alltid fordeler med elbiler. Som en av tilskuerne på videoen nedenfor sa: – I’ve been going to monster truck shows for years, and I’ve never actually heard the cars get crushed under the tires. This thing is just unreal! 
Se der, vi skal ikke undervurdere fordelen med at elbiler er nærmest lydløse.

For puritanere kan det være litt vanskelig å se idéen med å lage slike kjøretøy. Hvilken nytte kan vi ha av dem? Annet enn adrenalinkicket og latteren? Andre av oss kan kanskje få en vel frisk idé om hva en elektrisk monstertruck faktisk kan brukes til. Men NB! vi anbefaler ikke å benytte BIGFOOT til opprydding på ladestasjoner hvor fossilbiler har parkert Wink

Mer detaljer, både tekst og bilder, finner du på BIGFOOT.