Hopp til innhold

Entusiasttreff for elbileiere

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

ElbiltreffI pinsehelga arrangeres EV2012 i Tønsberg. Samtidig er det et annet treff i Hadsund, Buddyens vugge.

 

EV2012

Siden 2001 har nordiske elbilentusiaster møttes for å dele sorger og gleder. Ja, dette må virkelig være entusiaster siden de har holdt denne tradisjonen ved like også i den tunge bølgedalen på 2000-tallet. Blant deltakerne finnes dem som både har kjørt 200.000 og 300.000 km med elbilene sine. Gjerne Thinker eller gamle franske elbiler. Da har de samtidig lært utrolig mye om elbilteknologi. Noe de gladelig deler med nykommere.

Arrangementet sirkulerer mellom Sverige, Danmark og Norge. I år er det Tønsbergs tur, helt sikkert med en del fine kjøreturer i omlandet rundt. Programmet er ennå ikke klart, men bare følg med. Her er en oversiktsside for hva som har vært av tidligere EV-treff og arrangementet 25-28.mai i år. Spennende å se om noen av dere nye elbileiere fristes til å slenge dere med?

Elbiltreff

Kewettræf

Kanskje enda smalere, noen entusiaster har bestemt seg for å arrangere et treff i Danmark 26.mai. Alle eiere av Kewet og Buddy er velkomne.

Kewet var forløperen til Buddy. Initiativtaker og investor var Knud Erik Westergaard, også kjent for den industrielle suksessen KEW høytrykksspylere. Så KEWET = Knud Erik Westergaard Elektrisk Transport. Det startet i 1988 og etter noen års utviklingsarbeid, ble første Kewet produsert i Hadsund, nord på Jylland.

KewettreffEtter mye om og men, inkludert et sidespor i Tyskland, havnet på slutten av 90-tallet Kewet på norske hender. Hvor etterfølgeren Buddy i noen år gjorde en større suksess enn det Kewet makta på 90-tallet.

Også i Danmark er det entusiaster som har holdt fast ved Kewet. Nå vil de gjerne se mange Kewet og Buddy 26.mai på Hadsund camping/vandrehjem. Som de skriver i invitasjonen:

Så mød op på denne dag og lad os sammen få Hadsund til at summe af liv med disse herlige køretøjer.

Det vil utvilsomt vekke stor begeistring med en kontingent norske Buddyer. Bare å ta ferja til Frederikshavn eller Hirtshals og kjøre de drøye 10 milene til Hadsund. Treffet begynner kl 12.00 på lørdag 26.mai.

For mer informasjon og påmelding, send epost til Flemming Sørensen eller ring +45 60 93 70 74.