Hopp til innhold

Elbilnasjonaldag i Rogaland

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

17.maiI Stavanger og Sandnes feires 17.mai med store folketog. Elbilene er med og skaper stor begeistring. Vi har fått bilder.

 

 

 

Rogaland Elbilforening samler elbilene til folketogene og bruker dette som en god anledning for å reklamere for saken. I år var det 108 deltagende foreninger.

17.mai Stavanger

Ved starten i Stavanger holder foreningens leder, Torfinn Ingeborgrud, banneret sammen med styremedlem Kjersti Hjelle.

17.mai publikum

Ca to timer tar det å se hele opptoget i Stavanger. Det sies at ca 50.000 mennesker var til stede. Responsen på elbilene var positiv, og elbilistene dansa og sang til korpsmusikken. Noen steder tok publikum bølgen, og det hadde de nok gjort i 2 timer.

17.mai barn

Både små og store fikk være med. Utvilsomt et minne for livet å få sitte i en elbil når folket viser sin begeistring for morsomme, staselig pynta og fargerike kjøretøy uten utslipp.

17.mai russ

Her er det en Buddy med matchende henger og en gammel, rosa Kewet som i år har gjort nytten som russebil. Foreningen benytta også anledningen til å billedliggjøre at elbiler har blitt raskere, lengre og større. På lekebilen sitter styremedlem Ravn Gundersen mens revisoren i foreningen, Sigve Martin Mæland, holder plakaten.

17.mai Sandnes

Moroa var ikke bare i Stavanger, men også i Sandnes. Om mulig var det et enda bredere utvalg av elektriske kjøretøy. Godt forspent som de der er med to- og trehjulinger.

17.mai Sandnes Tommy

Tommy Rasmussen som driver Boligenergi, skal gjennom nye Reel sørge for at hele landet kan få el-kjøretøy med 2 til 4 hjul. I folketoget i Sandnes kjørte han trehjulingen EVT på to hjul. Ikke første gangen han gjør sprell.