Hopp til innhold

Elbilfylket Akershus gir ladestasjonsstøtte

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

LadestasjonsstøtteDet er bevilget et par millioner kroner til et par hundre normalladepunkt. Nå er det bare å søke om støtte.

Akershus fylkeskommune ønsker å støtte utbygging av infrastruktur som tilrettelegger for økt andel miljøvennlig transport. Akershus fylkeskommune har satt seg som mål å etablere minst 200 ladepunkter for elbiler gjennom denne tilskuddsordningen.

 

Det er i første omgang avsatt 1.000.000 kroner til formålet, og det gis støtte til søkere for kostnader ved utbygging, inntil 10.000 kr per ladestasjon. En ladestasjon er en parkeringsplass som har lademulighet og som er reservert for el-motorvogner.

Om mottaker av tilskudd bruker ladestasjonen til egne el-motorvogner, eller åpner for mer allmenn bruk av ladestasjonen, er opp til mottaker selv. Betalingsløsninger eller avgift for parkering er også opp til mottaker å bestemme.

LadestasjonKommunal virksomhet, borettslag, sameier og kommersielle aktører som f.eks. private parkeringsselskaper og kjøpesentre kan søke tilskudd. Vi oppfordrer særlig Akershus-kommunene og våre videregående skoler til å søke tilskudd og sikre tilgang til lademulighet og bruk av elbiler i egen drift. Privatpersoner kan ikke søke midler.

Her finner du alt om støtten.

Idag har Akershus 87 ladestasjoner med 432 ladepunkt. Inkludert i disse ladepunktene er det 138 som ligger rundt Oslo lufthavn og 56 på IT-Fornebu. Så Akershus kan trenge flere ladestasjoner og ladepunkt rundt omkring i hele fylket. Det får de nå takket være et godt politisk initiativ.

Fra før er det bygget ut infrastruktur for ladbare biler ved en rekke av fylkeskommunens videregående skoler. Akershus fylkeskommune gir også støtte til bygging av ladepunkter ved idretts- og friluftsanlegg. Les mer om denne ordningen her.

Som et glitrende eksempel på hva støtten kan gå til, forteller Budstikka oss om 6 nye ladepunkt rundt Risenga idrettsanlegg i Asker. Der blant annet den populære Risenga Svømmehall ligger. Det nærmeste vi kommer et badeland rett ved Oslo. I Budstikka kan vi lese:

– Det var en veldig enkel søknadsprosess, så dette burde flere benytte seg av, sier driftsleder Mikkel Røsok på Risenga Idrettspark. Og han legger til: – Vi vet at det er mange elbiler i Asker og Bærum, så jeg tipper disse vil bli mye brukt.