Hopp til innhold

Elbil nå med 100% rekkevidde

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Nissan LEAFDet er hva Birger N. Haug påstår LEAF har fått. Nå kan du få gratis leie av en Nissan Qashqai på kjøpet. Et tilbud du kan benytte deg av hvis du skal på en lenger tur enn elbilen passer til.

bilnorge.no leser vi at dette er et pilotprosjekt i samarbeid med Nissan-importøren. Et forsøk som kan bli utvida til å gjelde flere forhandlere. I samme slengen får salgsdirektør Eva Henriette Næss fortalt oss at Birger N. Haug har levert ut 300 LEAF, og snart blir det skrevet kontrakt på nr 500.

LEAF klippekortSelve tilbudet finner vi mer om hos Birger N. Haug:
Hos Birger N. Haug tilbyr vi 10 dagers lån av Qashqai pr. år i en 3-årsperiode til de 30 første som kjøper LEAF i kampanjeperioden 6. – 25.2.12.
Vi på elbil.dev05.dekodes.no må beklage at vi er litt seint ute med å opplyse om dette, nå som kampanjeperioden går mot slutten. Bor du i Oslo-området og er klar for å kjøpe LEAF, gjelder det å slå til raskt. Vil vi tro.

Ønsker du mer tilgjengelighet av en Qashqai (vi er i ferd med å lære oss å skrive dette modellnavnet riktig), kan du også inngå en leieordning. Siden det særlig er i helger og ferier lånetilbudet vil være aktuelt å benytte, bør lånebilen bestilles minst ei uke i forkant.

Umiddelbart har vi stor sans for denne ordningen. Elbilen er hva du har bruk for – og bør bruke – i det daglige. Tenk da å kunne slippe det normale bilholdet ved siden av. Bare være elektrisk. Da er det ikke slik at det kun er hustander med to biler som kan ha elbil. Her gjør Nissan en innsats for virkelig moderne bildeling. Elbilen eier vi sjøl – den forurensende bilen vi egentlig ikke trenger så ofte, låner / leier vi ved behov. La oss håpe at dette ikke bare blir en pilot, men en skikkelig suksess og skaffer mange nye elbilister! I enden er det markedet som avgjør. Løper alle til Birger N. Haug for å benytte seg av dette tilbudet, tror vi det kommer til å fortsette.

Hos Birger N. Haug finner vi også et regnestykke de har satt opp for bilkostnader for Nissan LEAF kontra en VW Golf. Vil nok tro at sistnevnte også kan erstattes med en tilsvarende Nissan eller Subaru fra dem. I følge Birger N. Haug sparer du 44.000 kroner over 3 år på en LEAF. Da har den et større verditap og – litt overraskende – høyere servicekostnader. Men du tar mye igjen på drivstoff, årsavgift, parkering og bompenger.

Vi må tillate oss å si at du med dette virker i overkant treig hvis du nå ikke vurderer å kjøpe en elbil…

Nissan LEAF regnestykke