Hopp til innhold

Edruelig elbiltest

Blogg100809thinktestVi er ikke akkurat vant til det, men nå har vi fått gleden av å lese en nøktern og saklig test av en elbil. Motorguiden har prøvekjørt Think City og gir en grei anmeldelse basert på forståelse av elbilens muligheter og utfordringer. All honnør til journalisten.

 

Det er ikke slik at vi forlanger at alle skal være overstrømmende positive til alle elbiler på markedet. Men mange tidligere tester har vitnet om et sterkere ønske om å være morsom på elbilens bekostning, enn å formidle nøktern og saklig informasjon basert på forståelse av begrensningene til elbilen. Og ikke minst evne å gjøre testen på de riktige premissene, basert på at dagens elbiler hovedsaklig er beregna til bybruk. Kanskje denne forholdsvis positive oppsummeringen vitner om at motorjournalister nå er nødt til å ta elbilen alvorlig? Siden de også forventer at elbiler blir en viktig del av jobben deres framover:

Er fremtiden her nå i form av Think City? Vi tror elbiler kommer til å dominere i fremtiden. Think City er kanskje ikke den perfekte elbilen, men den er her nå, og den virker. Think City passer nok ikke for alle. Den trives best i byen i lav hastighet, den har kun plass til to, den kommer ikke lengre enn 160 km før den må lades i mange timer. Du får også på en måte litt mindre bil for pengene enn om du kjøper en vanlig bil. Om du kan leve med disse begrensningene så stusser vi ikke på å anbefale en prøvetur i Think City. Vi synes nemlig bilen er en trivelig bekjentskap. Vi fikk rett og slett en avslappende og god følelse etter å ha prøvekjørt bilen!

Hele testen kan du lese på MotorGuiden.no (bildet ovenfor tilhører motorguiden.no).

PS Hvis du for moro skyld har lyst til å se hvordan en salgsdirektør i USA nå presenterer Think på amerikansk nett-TV, sjekk «Green Overdrive: The Th!nk City Electric Car».