Hopp til innhold

Dropper betaling for elbiler i Bygarasjen

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Vedtak i finanskomiteen i Bergen betyr at det ikke blir betalparkering for elbiler i Bergen med det første.

Det politiske vedtaket er den store gladnyheten for elbilistene i landets nest største by. Og ikke minst for alle bergenserne som puster inn bylufta i Bergen.

Leder Martin Hagen sier Hordaland Elbilforening har brukt mye tid på saken i det siste. Lokalavdelingen satte derfor stor pris på gårsdagens vedtak i finanskomiteen:

– Politikerne viser at de prioriterer forutsigbarhet for bergensere som velger miljøvennlig. Nå er bordet dekket for å utforme en overordnet elbilpolitikk for Bergen, sier en fornøyd Hagen, som håper vedtaket betyr noe mer enn bare en tidsbegrenset utsettelse.

Ny utredning

Høyres Robert Monsen kom med forslaget til vedtak, som i praksis betyr at saken sendes tilbake til byrådet for ny utredning. Hele finanskomiteen støttet forslaget:

«Bystyret ønsker å opprettholde insentiver for mer miljøvennlig bilbruk. Priser for parkering må sees i sammenheng med dette i rulleringen av klimahandlingsplanen som ventes til Bystyret. Det er nødvendig å se på de ulike insentivene for elbiler under ett, dersom vi skal lykkes i å skape gode, forutsigbare og langvarige ordninger for de som forurenser minst.»

Både Byluftlisten, Senterpartiet og andre som hadde felles alternativt forslag varsler at de kommer til å følge saken videre.

– En klok beslutning

Norsk Elbilforening setter stor pris på nyheten fra Bergen, og håper den ikke bare er av kort varighet:

– Dette var en en klok beslutning, konstaterer generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening.

Generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening
Generalsekretær Christina Bu i Norsk Elbilforening gir ros til bystyret i Bergen. (foto: Ståle Frydenlund)

Elbilforeningen mener bergenspolitikerne med beslutningen sørger for fortsatt forutsigbarhet. Særlig viktig er det å vurdere elbilgodene samlet sett i forhold til lokale utfordringer knyttet til luft og lokal klimaplan.

– Elbilgodene handler i utgangspunktet ikke om å gi særfordeler, men om å belønne folks valg av et transportmiddel som gavner samfunnet. Det er alt for tidlig å kutte i elbilpolitikken som endelig har begynt å fungere, sier Bu. Hun mener lokalpolitikerne i Bergen fortjener ros for å gå motsatt vei av fylkespolitikerne i Sør-Trøndelag nylig. 

De valgte å innføre full ferjetakst for elbil fra 1. juni, et tiltak Elbilforeningen er sterkt uenig i.