Hopp til innhold

Digger både elbilen og kjøreboka fra AutoGear

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Tom Westerlin er svært fornøyd med både sin BMW i3 og den elektroniske kjøreboka. Med den ble det slutt på å rote bort kjøregodtgjørelse.

Som medlem i Norsk elbilforening, har du tilgang til et godt medlemstilbud på kjøreboka – som hjelper deg å holde orden på kjøring med privatbil i jobbsammenheng. Westerlin har fått veldig god orden på sin kjøring. – Tidligere måtte jeg gjennomgå kalenderen min, sjekke adresser og bruke ruteplanlegger når jeg skulle skrive regning for kjøring til arbeidsgiveren. Det var både tid- og arbeidskrevende, og jeg gikk nok glipp av en del småturer, sier Westerlin. blogg-20160706-kjørebok_3_360Vi tipper mange kan kjenne seg igjen i den beskrivelsen. Og det er nettopp dette den elektroniske kjøreboka holder orden på. – Etter tips fra en meglerkollega som har brukt systemet en stund, skaffet jeg den lille «dingsen» nå på ettervinteren. Og dermed ble alt så mye enklere.

Går ikke glipp av noe

Alt registreres automatisk, og dataene sendes ved hjelp av det integrerte SIM-kortet til kontoen hos leverandøren AutoGear. – Jeg går ikke glipp av så mye som én kilometer eller bompassering. Jeg har selv mange års fartstid fra databransjen, og ser at rapportene man kan ta rett ut av systemet dekker behovet for de aller fleste (bildet), sier Westerlin, som har en fortid som datakonsulent. Han setter stor pris på det enkle og effektive brukergrensesnittet for kjøreboken. Hos arbeidsgiveren DNB må han imidlertid sette av noen ekstra minutter til å overføre dataene til et internt system. – Det jobbes med å se på mulighetene for en integrasjon av de to systemene, og da blir jobben enda enklere, fastslår Westerlin.

Er blitt veldig glad i elbilen

blogg-20160706-kjørebok_2_360Megleren er mye på farten i nærområdet, og er ikke i tvil om hvilket kjøretøy han foretrekker. – BMW i3-en er favoritten. Den er både kompakt, smidig og kjapp. Dieselbilen bruker jeg bare når jeg må på langtur. Men uansett bil, på alle tjenestereiser, holder jeg orden på bevegelsene ved hjelp av elektronisk kjørebok, sier Westerlin. Han understreker én stor fordel med AutoGears løsning: At den plugges rett i 12V-uttaket, og at den dermed er lett å flytte fra bil til bil. Han har dessuten alltid med Elbilforeningens ladebrikke (bildet) når han er på tur med i3-en. – Jeg koser meg når jeg kjører elbil. Den er stillegående, komfortabel, lettkjørt og selvsagt rimelig i drift. Det eneste problemet er at den er lynrask. Jeg har en tendens til å være litt tung på høyrefoten, så jeg må alltid kjøre med cruisekontroll for å være sikker på å holde fartsgrensene, innrømmer Westerlin.