Hopp til innhold

Damer liker best menn med miljøbiler

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Blomsterpyntet Buddy

Britisk undersøkelse slår hull på myten om at kvinner synes menn i sportsbiler er mest attraktivt.

Undersøkelsen, som er gjort av Motors.co.uk, forteller nemlig at mer en halvparten av kvinnene mener førere av sportsbiler er arrogante. En høy andel kvinner, menn forresten også, mener samtidig at førere av el- eller hybridbiler, som Nissan LEAF eller Toyota Prius er samvittighetsfulle, intelligente og trygge bilister.

2.000 briter svarte på spørsmålene i undersøkelsen. 48 prosent av mennene var overbevist om at en dyr bil gjør dem mer attraktive for det motsatte kjønn.

Men der tok de feil.

53 prosent av damene karakteriserer nemlig førere av dyre sportsbiler som arrogante, 44 prosent ser på dem som selvsentrerte og 38 prosent mener de samme bilistene er farlige på veien.

Saken fortsetter under bildet.

Kan det være at nye BMW i3 har drag på damene?

BMW i3 er blant de kommende elbilmodellene på det norske markedet. Så gjenstår det å se hvor godt drag den har på damene. (Foto: Ståle Frydenlund)

Liker best sort

De spurte mennene var på sin side ikke spesielt imponert over førere av terrengbiler. 34 prosent mener førere av 4×4-biler er arrogante, mens 29 prosent mener de er uhøflige.

Kvinner mener også at eiere av typisk familievennlige stasjonsvogner er både hardtarbeidende folk og trygge bilister, mens eiere av kombibiler får merkelappen «beskjedne».

Favorittkuløren blant alle spurte, er sort.

Kommersiell direktør Phil Jones hos Motors.co.uk, som står bak undersøkelsen, kommenterer resultatene slik:

– Misforholdet mellom kjønnene antyder at luksuriøse SUV-er har en lignende negativ effekt på menn som sportsbiler har på kvinner.