Hopp til innhold

Billigere vare-elbil

Denne artikkelen ble oppdatert for over ett år siden, og kan inneholde utdatert informasjon.

Renault Kangoo Z.E.Renault reduserer prisen på elbilen Kangoo Z.E. Varianten med fem seter starter nå på 204.000 kroner levert importør, før månedlig batterileie.

Prisene på elbiler fortsetter å falle. For kort tid siden meldte vi om Priskutt på elbilen Nissan LEAF. Renault følger opp med å gjøre varebilen vesentlig rimeligere. Dessuten er det ikke mer enn ei drøy måned siden de meldte at Kangoo får en markant oppfriskning. Blant annet helt ny front, nye speil og baklykter.

Reduksjonen på 23.000 kroner tilsvarer ca 11% priskutt. Det er ikke beskjedent. Tipper at det øker farten på salget, og at vi vil se langt flere elektriske Kangooer på norske veier. Nedenfor gjengir vi Renaults pressemelding.


For å gjøre miljøvennlig transport tilgjengelig for langt flere reduserer Renault prisen på elbilen Kangoo Z.E. med 23.000 kroner. Dermed får varebilen i kort utgave med 2 seter en startpris på 190.000 kroner levert importør. Flerbruksbilen med 5 seter får tilsvarende en startpris på 204.000 kroner levert importør.

Med 7.300 solgte biler så langt er Renault Kangoo Z.E. Europas bestselgende elvarebil, og bilen ble også kåret til «Årets Varebil i Europa 2012.» Renault Kangoo Z.E. har de sammen egenskapene og funksjonaliteten som den fossildrevne versjonen og finnes i hele tre versjoner – som to seter varebil med 3 m3 lasterom, som varebil i lang utgave med 4 m3 lasterom, og som 5 seter flerbruksbil med lasterom på 1,3 m3 – 3,4 m3 (med nedslåtte seter).

Renault Kangoo Z.E. er tilgjengelig for salg hos 14 utvalgte Renault Z.E. forhandlere.

Batterileie gir full trygghet

Renault har med innføring av batterileiekonseptet fjernet all usikkerhet rundt batteriets levetid og kostnaden ved å erstatte batteriet med et nytt batteri. Dette er en ordning som gir kunden full trygghet, både gjennom å garantere at batteriet til enhver tid har en kapasitet på minimum 75 prosent, og en rekke tjenester som gjør Z.E.-hverdagen enklere. Prisen på batterileie er fra kr 715 eks. mva. (kr 894 inkl. mva.) per måned ved 10 000 km i årlig kjørelengde over 36 måneder. Leieavtalen kan skreddersys etter hvilken kjørelengde og periode som passer kunden best, og vil gi kunden forutsigbare bilutgifter. Som del av avtalen inngår også veihjelpassistanse som gjelder selv hvis en går tom for strøm, samt Z.E. Tjenester – en rekke tjenester til bruk på mobil eller PC, både om bord, som navigasjon og radarvarsling; og fjernstyrt, som å sjekke ladestatus på bilen.

Dersom batteriet ved rutinesjekk hos en av Renaults Z.E. Ekspert forhandlere viser seg å ha mindre enn 75 prosent av full kapasitet, byttes det ut med et nytt batteri.

Opptil 170 kilometer på en lading

Den elektriske motoren er på 44 kW, tilsvarende 66 hk og et maksimalt dreiemoment på 226 Nm. Motoren drives med et 22 kWh lithium-ion batteri, som gir en rekkevidde på opptil 170 km, ifølge New European Driving Cycle (NEDC), avhengig av temperatur, kjøreforhold, kjørestil og terreng. Denne distansen er tilstrekkelig for svært mange yrkessjåfører, ettersom 50 prosent av alle varebiler kjører mindre enn 70 km per dag i følge undersøkelser fra Leaseplan/ZERO.

Forleng rekkevidden med full komfort

For å øke rekkevidden ytterligere har Renault utstyrt Kangoo Z.E. med blant annet en Eco Mode-knapp, som begrenser bilens hastighet og dreiemoment, en funksjon som kan gi opptil 10 prosent lengre rekkevidde. Dessuten sørger bilen selv for at energien blir fullt utnyttet gjennom å regenerere bremsekraft som dermed bidrar til å lade batteriet. I tillegg kommer Renault Kangoo Z.E. med klimaanlegg som kan forhåndsinnstilles til å varme opp eller kjøle ned kupéen før kjøring, mens bilen står til lading. Dermed slipper man å bruke av batteriets kapasitet til å oppnå ønsket temperatur under kjøring. I Norge vil Kangoo Z.E. også bli utstyrt med en dieselvarmer som standardutstyr, noe som gjør det mulig å kjøre en behagelig temperert Kangoo Z.E. hele året.

Garanti

Nybil- og elektrisk drivlinjegaranti er 5 år/ 100.000 km. Batterileien inneholder 24 timers veihjelpassistanse. Tjenesten omfatter også tomt batteri dersom bilen kan taues til ladestasjonen innen en radius på 80 kilometer.

– Vi er veldig glad for å kunne redusere utsalgsprisen på Renault Kangoo Z.E. med hele 23.000 kroner, for på denne måten å gjøre miljøvennlig transport tilgjengelig for langt flere, sier Jan Traaseth, administrerende direktør i Renault Norge (RBI Norge AS) i en kommentar.

Prisreduksjonen gjelder fra 14. mars 2013.

For detaljer om priser og modeller – se Renault.

Renault Kangoo Z.E.